Ciutat

La Vela de Ca l’Estruch tindrà una carpa de circ completament renovada

La Vela / D.S

La carpa de circ instal·lada a Ca l’Estruch, la Vela, es renovarà gràcies a l’aportació de 250.000 euros, assumits a parts iguals entre de l’Ajuntament i la Generalitat. La Junta de Govern Local ha acceptat la subvenció atorgada per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura destinada al projecte. L’any 2020 l’Ajuntament rebrà 100.000 euros per aquest concepte i l’any vinent, el 2021, arribaran els 25.000 euros restants.

La inversió servirà per adquirir una nova lona, els pals de l’estructura metàl·lica que la suporta i una graderia també renovada. Posteriorment, l’Ajuntament es farà càrrec de noves compres de material per acabar de renovar completament la Vela i dotar-la tècnicament.  La Vela la conforma una carpa de 12,40 m d’alçada, 28 metres de diàmetre i 615 metres quadrats, amb un aforament màxim de 400 localitats repartides en tres graderies a l’entorn d’una pista central de 10 metres de diàmetre. L’amplada total de l’estructura incloent els tensors i les sortides d’emergència és d’aproximadament 36 metres de diàmetre.

L’equipament s’ha centrat en la producció, l’exhibició i la formació a l’entorn del món del circ. Aquest procés s’ha portat a terme de manera integrada amb la resta d’àrees de treball de Ca l’Estruch i també amb l’assessorament de la comissió de circ del centre i amb el suport de l’Associació Professional de Circ de Catalunya (APCC) i de la Generalitat.

La Vela és un centre clau per a la promoció de les activitats circenses. Plantejat com a centre públic de residència i creació per a artistes i companyies de circ, és una peça clau en el desenvolupament del circ català i en el treball de l’entorn immediat.

Comentaris
To Top