Ciutat

Segon intent frustrat de robar el Nen Jesús del pessebre de Sabadell

El Nen Jesús continuarà al Pessebre Monumental de la plaça de Sant Roc, tot i que ja s’ha intentat robar dues vegades. L’última temptativa va ser la matinada de dissabte, passades 2 h, quan un jove de 17 anys va intentar endur-se  la figura. Dues unitats de la Policia Municipal van intervenir-hi i van frustrar el robatori.

És la primera vegada que Sabadell disposa d’una instal·lació monumental d’aquestes característiques, on els intents de robar el Nen Jesús són habituals, com per exemple passa a Terrassa. El primer intent va ser només un dia i mig de la inauguració, també de matinada. Aleshores, un individu, que feia moviments sospitosos per la zona, va ser dissuadit pel guarda de seguretat i va marxar corrent del lloc en direcció al Racó del Campanar. Tanmateix, sí que va aconseguir robar un element de decoració de la plaça Sant Roc, una capsa daurada que simula un regal i que estava penjada de l’arbre de Nadal.

En el segon intent frustrat sí que es va interceptar l’autor. Els agents el van enxampar in fraganti i per poc no s’endú la figura del pessebre. A més, el menor d’edat, segons la Policia Municipal, es va resistir en ser interceptat, per la qual cosa serà imputat per desobediència i resistència als agents de l’autoritat. També per danys intencionats al pessebre.

Una pràctica habitual (i delictiva)

Terrassa, per exemple, són tradició els intents de robatori del Nen Jesús passin quasi cada any: El 2015 va ser un intent, el 2016 i 2017 va ser sostret del pessebre instal·lat al Raval; el 2018 hi va haver una treva i va aguantar tot el Nadal, mentre que el 2019 també se’l van endur. L’Ajuntament sempre té una rèplica per aquest tipus de situacions. CadaquésBarcelona i Vila-real són altres de les ciutats que han patit sostraccions de figures en els darrers anys.

Comentaris
To Top