Ciutat

El Poblenou mantindrà el consultori mèdic pels malalts crònics

El Poblenou mantindrà el punt d’atenció mèdica presencial al barri

El consultori local del Poblenou / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat aquest dimecres que el Poblenou mantindrà el consultori mèdic que depèn del Departament de Salut. Està tancat des del principi de la pandèmia, el mes de març, perquè no garanteix el doble circuit per garantir les mesures de seguretat per fer front al coronavirus. Ara es reobrirà pels malalts crònics, mentre que els possibles casos de Covid-19 es derivaran.

Ara, però, segons avança el consistori en un comunicat, per garantir al mínim el risc de transmissió dins de l’equipament, s’ha previst que el mostrador d’atenció (actualment a la mateixa planta de les consultes) es mourà a l’entrada principal per tal de fer una primera detecció per establir si l’usuari presenti algun símptoma compatible amb Covid-19 i per subministrar una mascareta quirúrgica a tots els usuaris.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, celebra la notícia i destaca que “finalment s’ha aconseguit” gràcies a la pressió del Govern municipal, l’associació de veïns del Poblenou i la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS).

El mateix ajuntament afegeix que la data de reobertura del servei està pendent de definir perquè dependrà de la instal·lació de la infraestructura necessària per donar la correcta atenció sanitària. El servei retorna amb un equip compost per un infermer i un administratiu i estarà dirigit a realitzar el control i seguiment de malalts crònics i per fer les cures que siguin necessàries.

Les visites al consultori seran programades i es realitzaran entre les 8 h i les 15 h de dilluns a divendres. I en cas de detectar-se simptomatologia compatible amb la Covid-19, es derivarà al CAP La Serra de Torre-romeu o a l’Hospital Parc Taulí en funció de la gravetat que presenti.

Comentaris
To Top