Diners

La Covid provoca un retrocés de cinc anys en l’ocupació a Sabadell

La Covid ha deixat la ciutat amb l’índex anual de desocupació més alt des de la primavera de 2016. Ha estat un retrocés de cinc anys per Sabadell, després d’un 2019 en què les dades de l’atur  es van situar als nivells de 2007, just abans de la crisi econòmica. 

Sabadell ha tancat el 2020 amb 15.063 persones aturades, una xifra que representa un augment interanual del 23% respecte al 2019. El gener de l’any passat, hi havia 2.797 sabadellencs més amb feina que el mateix mes de 2021, segons dades publicades aquesta setmana pel Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Respecte al novembre, el comportament de l’atur de desembre també ha estat negatiu. Hi ha 427 persones més inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). A més, són xifres que no comptabilitzen les es persones treballadores que estan afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

La irrupció de la Covid

Els efectes de la pandèmia, que va esclatar el març, es van notar ràpidament en les dades de l’abril, quan l’atur es va disparar un 12,3%. En aquell mes, 1.583 persones es van quedar sense feina. Ara bé, el pic de desocupació del 2020 encara va tardar a arribar, després d’un maig en què el registre encara va ascendir un 5,6% més. Les dades més negatives de l’any es van produir el juny, quan es va arribar a les 15.300 persones aturades. Per trobar unes dades semblants, ens hem de remuntar a l’abril del 2016.

Comentaris
To Top