ESPORTS

El sabadellenc Miquel Blanchart decideix retirar-se del triatló professional

Miquel Blanchart en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

Adeu. El triatleta sabadellenc Miquel Blanchart ha decidit deixar el triatló professional amb 36 anys. Així ho ha explicat en una entrevista en la web especialitzada triatlónchannel.com. El motiu clau de la seva decisió ha estat la pèrdua d’espònsors a conseqüència de la Covid-19 que feien inviable la seva continuïtat amb garanties en el circuit competitiu.

Blanchart ha signat una trajectòria d’altíssim nivell. Amb 26 anys va debutar en la llarga distància i es va proclamar campió d’Europa a Finlàndia el 2011. De totes maneres, el seu gran èxit va arribar en la distància Ironman, amb un segon lloc a Barcelona i diversos podis, fins a debutar en la prestigiosa prova de Kona (Hawaï), el Mundial dels triatletas, on es va classificar en una meritòria 17a posició el 2015.

Precisament tornar a Kona era un dels seus grans objectius, però no ha pogut ser. “En els inicis de la pandèmia vaig rebre mails d’alguns espònsors que em comunicaven la seva decisió d’abandonar el patrocini de manera molt poc delicada”, explica en l’entrevista el triatleta del Club Natació Sabadell. “Feia molts anys que estava amb ells i vaig donar el màxim per promocionar les seves marques. Tot això em va fer sentir molt malament”, reconeix.

Han estat gairebé 21 anys dedicats a aquest esport que requereix una total dedicació i el Miquel ha vist que ara no podia fer-ho. Ha prioritzat la seva família, sobretot després del naixement del seu segon fill, l’Aina, que acompanya el seu germà Teo. “No podia viure de les almoines”, diu de manera contundent. “Aquest moment havia d’arribar i ara tot és un record”, afegeix.

El Miquel enfoca la seva vida cap a l’entrenament. Va estudiar INEF i es dedica a formar futurs triatletes, analitzant situacions d’entrenaments i estudiar les reaccions del cos. No descarta obrir una escola en un futur per orientar els joves en aquest esport. Ho deixa un enamorat del triatló.

Comentaris
To Top