Ciutat

Només 464 vacunats a Sabadell en 11 dies

La campanya de vacunació comença a un ritme més baix del que s’esperava

Maria Rosa López, primera sanitària vacunada a Sabadell/ VICTÒRIA ROVIRA

El Departament de Salut ha vacunat del coronavirus 464 persones a Sabadell fins aquest dimarts passat, la qual cosa només representa el 0,21% de la població total de la ciutat. L’inici de la campanya de vacunació ha anat amb més lentitud del que es preveia a tot Catalunya pel retard en l’arribada de les primeres unitats i les neveres per transportar-les i altres qüestions organitzatives, com que al principi no es vacunava en festius.

Les primeres dosis del vaccí de Pfizer-BioNTech s’han administrat a residències on no hi ha casos de Covid-19, tant en els residents com als professionals que hi treballen, com es va fer en l’arrencada de la vacunació a Sabadell Gent Gran, on es van administrar 124 dosis, el 26,7% de totes les que s’han posat fins ara.

Fins ahir dimecres, la conselleria havia vacunat 7 residències de Sabadell, un 13% del total, que és d’una cinquantena. I des d’avui dijous fins al dia 12 preveu que s’hagin vacunat totes les residències del municipi on es pot vacunar en aquesta primera fase. Segons dades de l’Ajuntament, el 2017 a la ciutat hi havia 1.364 places en residències. Amb el ritme actual de vacunació, el juny només s’haurien vacunat unes 8.300 persones a tot Sabadell, siguin o no en aquestes llars.

La segona dosi, en dues setmanes

De moment s’està injectant la primera dosi de la vacuna. La segona es començarà a administrar quan es compleixin com a mínim 21 dies de la primera. Això vol dir que la residència Sabadell Gent Gran seria teòricament la primera de la ciutat que l’hauria de rebre i segons el calendari això podria passar a partir del diumenge 17 de gener; en menys de dues setmanes, sense anar més lluny.

El dispositiu de vacunació a Sabadell el gestiona la coordinadora que hi ha per al Vallès Occidental Est. Salut explica que compta amb un equip de 10 infermeres per vacunar tot aquest territori i que segons la dimensió del centre hi va tot l’equip d’infermeria o només dues o tres persones. Serà aquest mateix equip, en coordinació amb les residències, el que gestionarà l’arribada de la segona dosi.

El portal de dades sobre la pandèmia de la Generalitat, Dades Covid (www.dadescovid.cat), permet seguir l’evolució diària de la campanya de vacunació. Així es pot veure el ritme amb què s’està administrant i es pot saber que el primer dia que va començar, el passat 27 de desembre, a Sabadell se’n van posar 140 en total, comptant residents i treballadors. L’endemà, en canvi, no se’n va administrar cap.

Marina Benavent, de 84 anys, és la primera persona que es vacuna contra la Covid-19 a Sabadell

Comentaris
To Top