Publicitat
Oci i cultura

Denúncia d’una saxofonista: “No em deixen actuar al carrer”

Gemma Redhat, actuant al carrer davant uns criatures / CEDIDA

Les notes del saxofon es perden carrer avall. Gemma Redhat està asseguda a un banc del Passeig amb el seu instrument, però segons el seu relat, agents de la policia l’insten a aturar la interpretació. “Si no, li requisarem l’instrument”, afegeixen. 

Aquest succés que narra Gemma López (coneguda artísticament com a Gemma Redhat) és el detonant per tal que hagi iniciat una campanya a les xarxes socials per aconseguir suports a la música de carrer. 

“He decidit emprendre aquesta iniciativa per portar-la a l’Ajuntament de Sabadell i aconseguir legalitzar l’activitat cultural als carrers de la meva ciutat”, explica la saxofonista, pianista i compositora. “L’art al carrer ens defineix com a societat i explica la nostra necessitat de vincle amb el que és intangible”, exposa. 

Ja ha recollit més de 120 signatures al change.org que ha llançat 

A tal efecte, ha començat una recollida de signatures a la plataforma change.org, que ahir passava les 120 adhesions populars. També busca testimonis que hi donin suport, com ara el de Meritxell Martí, autora infantil: “Voltar pel carrer i sentir les notes d’un saxo que floten embellint l’aire fa més agradable el passeig pel centre de Sabadell”. 

Gemma Redhat, actuant al carrer aquest Nadal / CEDIDA

O el de Mario Salán: “Com a músic de Metro que soc, vull que els meus companys puguin treballar sense problemes i que tots puguem gaudir de la música a qualsevol indret”. Són una base de suport que la satisfà, després de l’incident detonant: “Vaig estar tres dies molt perduda i trista”, per no poder interpretar a l’espai públic.

Gemma Redhat també és professora a l’acadèmia Espai Musik-Aula de Jazz Clàssic. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top