Publicitat
Ciutat

El canvi d'usos, un llast en el futur de la Casa Taulé

Si no fos per la lentitud amb què es preveia fer els tràmits, probablement avui a la Casa Taulé hi hauria una escola de ball, però el projecte va quedar descartat. Situada al carrer de Sant Joan, 35 (Centre), l’antiga seu de l’Aliança Francesa té nou propietari des que l’abril del 2019 l’última Junta Directiva de l’associació cultural i escola de francès va cessar l’activitat i es va vendre l’immoble per 650.000 euros a Iniciativas Trust SL per saldar així una part “molt important” del deute.

Un operari pintant els forjats de la Casa Taulé / VICTÒRIA ROVIRA

Ara, a la Casa Taulé hi ha moviment: els nous propietaris hi fan obres per fer-la atractiva a futurs llogaters, als quals demanen 6.000 euros al mes. El propietari de l’immoble, Jordi, ha explicat al D.S. que la Casa Taulé té un ús cultural i altres de compatibles com l’associatiu, esportiu, religiós, sanitari i com a possible seu de fundacions. El problema que es troba, però, és que quan demanes la llicència d’activitat a l’Ajuntament per fer un canvi d’ús d’entre els permesos, “el temps que es triga és una bogeria i la gent no espera tant per iniciar una activitat”. A la Casa Taulé no es poden fer habitatges ni es pot convertir en un edifici d’oficines.

Als aspectes referits als usos, en aquest cas cal sumar-hi els patrimonials, en què també entra en joc la Generalitat. El Jordi subratlla que la propietat té sensibilitat pel patrimoni protegit i, seguint el que marca la normativa, no s’afectarà la façana, ni els forjats, ni tampoc l’escala interior d’aquest immoble del 1902, obra d’Enric Fatjó.

60.000 euros d'inversió

A la Casa Taulé es fan obres de manteniment i rehabilitació a càrrec del despatx sabadellenc Next Arquitectura amb un pressupost inicial de 60.000 euros. Els treballs inclouen tasques de pintura, fusteria i paraments. Es preveu tenir les obres acabades en un mes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top