Ciutat

L’Estat recorre la sentència que dona la Caserna a Sabadell

caserna guardia civil sabadell

L’Estat recorre la sentència que dona la Caserna a Sabadell

La Caserna de la Guàrdia Civil / VICTÒRIA ROVIRA

El govern d’Espanya ha presentat un recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que permetia a Sabadell disposar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil sense haver d’indemnitzar l’Estat per ella.

Sabadell, a l’Estat: “La Caserna és nostra”

A finals del desembre passat els tribunals van desestimar la reclamació que el Ministeri de l’Interior va interposar contra l’Ajuntament l’any 2018, quan l’antic Govern municipal va recuperar l’equipament. La sentència, però, encara es podia recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, si l’advocacia de l’Estat ho decidia, tal com ha acabat fent.

El 2018, Interior va posar un recurs contra l’Ajuntament, que va portar al ple municipal una resolució de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que explicava que la possessió de l’edifici era municipal. En aquell moment, l’Ajuntament havia anul·lat el pacte signat el 2006 entre l’aleshores ministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba i l’exalcalde Manuel Bustos, en què se cedia l’espai a l’Estat a canvi d’un terreny de 5.000 metres quadrats a Sant Pau de Riu Sec.

Després de l’anul·lació del conveni entre Pérez Rubalcaba i Bustos, l’anterior govern havia pactat un procés participatiu per decidir quin ús es feia de la caserna, ja que considerava que la ciutat ja en podia prendre possessió. Amb el recurs, però, el futur de la Caserna va quedar enrocat.

No obstant això, diversos col·lectius organitzats amb el nom de Volem la caserna van recuperar l’espai ocupant-lo el juny del 2017. Aleshores, les mateixes persones i entitats que hi van entrar van netejar la caserna i hi van fer tasques de pintura i adequació per aprofitar alguns dels seus espais, com a punt de repartiment d’aliments de la PAH o com a zona esportiva al voltant de la qual va néixer un equip de futbol.

Sabadell disposarà de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil sense pagar

Comentaris
To Top