Publicitat
Esports

Lino Gutiérrez, l'últim a fer un gol de falta indirecta dins de l'àrea

Lino, a l'esquerre, juntament amb Saura. Tots dos van jugar aquell partit / LL.F.

L'acció del porter de l'Almeria, Giorgi Makaridze, que ha propiciat el definitiu empat del Sabadell a los Juegos del Mediterraneo (2-2) amb el gol de Juan Hernández es pot titllar d'estrambòtica, rocambolesca o fins i tot còmica. Poques vegades es veuen al futbol. El conjunt arlequinat en va patir una de semblant la passada temporada al camp de l'Andorra quan una falta de coordinació entre Ian Mackay i Xavi Boniquet va provocar que el porter gallec, per evitar la rematava d'un rival, toqués la pilota dues vegades seguides amb el peu en un servei de porteria, la qual cosa se sanciona amb falta indirecta dins de l'àrea. La jugada va acabar amb el primer gol andorrà. També a Tenerife (Segona A) el Sabadell va encaixar un gol semblant després d'una mala interpretació de Nauzet.

La jugada viscuda a Almeria és diferent perquè el porter georgià del conjunt andalús rellisca en la seva intenció de servei i l'àrbitre Diego Ocón Arráiz interpreta que toca dues vegades la pilota amb el peu. Una decisió molt protestada pel mateix porter i els jugadors locals, però el col·legiat del comitè de La Rioja ha estat inflexible. Després ha vingut tota la cerimònia de la inhabitual execució, amb el cuer a la línia de l'àrea petita i gairebé tots els futbolistes de l'Almeria situats sota pals. Una imatge insòlita.

En aquest sentit, el Sabadell ha estat molt hàbil. Amb tan poc espai el més probable és que la rematada s'estavelli en algun defensor. L'estratègia ha funcionat a la perfecció. Tot apuntava que el capità Ángel Martínez tocaria en curt perquè xutés Edgar, que és qui estava més a prop. Però han enganyat a tothom. Ángel ha tocat més a la seva dreta on es trobava Juan Hernández qui amb moltíssima habilitat ha trobat gairebé l'únic forat entre la teranyina de cames per col·locar la pilota al fons de la xarxa i marcar un dels gols més estrambòtics del Centre d'Esports en la seva història.

Lino ho va fer

Però no és l'únic. De fet, el mític ex capità arlequinat, Lino Gutiérrez, va protagonitzar un gol de falta indirecta dins de l'àrea la temporada 1980/81. Va ser davant el Barakaldo (3-2) en la 36a jornada en plena lluita per l'ascens a Primera Divisió. En aquella ocasió la falta no va venir originada per una acció del porter, sinó per una planxa d'un defensa rival, sancionada amb indirecte. Va tocar en curt Peralta i Lino va optar per un xut per sobre la tanca. La pilota va passar per sobre del cap de tots els defenses bascos i va acabar entrant per l'escaire. Només un jugador amb la capacitat tècnica de Lino podia donar-li una direcció tan perfecta a la pilota.

Seria un gol decisiu per aconseguir la victòria sobre el Barakaldo i mantenir vives les opcions d'ascens. En aquell Sabadell dirigit per José Luis Romero jugaven Castel, Sebastià, Pérez Contreras, Majó, Saura, Lino, Mercader, Peralta, Totó, Orejuela o Totó. Tot se n'aniria en orris contra l'Alabès en el partit recordat com el robatori de Mendizorroza per la nefasta actuació arbitral.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top