Ciutat

Cues als Jutjats de Sabadell per no ser en una mesa electoral el 14-F

Llarga cua a davant dels Jutjats de Sabadell
Llarga cua a davant dels Jutjats de Sabadell / LL. FRANCO

Hi ha més motius que mai per quedar exempt del deure d’haver de formar part d’una mesa electoral en els pròxims comicis. I això s’evidencia en la cua, aquesta setmana incrustada des del matí fins a la tarda, davant dels Jutjats de Sabadell.

“Des del març que no ens ajuntem amb la família per fer-ho tot bé i ara ella haurà de ser allà tot el dia?”, pregunta, retòricament, un home que espera que la seva parella surti de l’edifici dels Jutjats. Hi ha entrat fa una bona estona per presentar informes mèdics que la deslliurin del deure de ser en una mesa electoral el 14 de febrer, ja que pateix una anomenada malaltia autoimmune. Amb la Covid, encara està més exposada.

D’entre els 153.952 electors de la ciutat, hi ha 2.214 persones que hauran de ser en una mesa electoral. A Sabadell, han entrat en el sorteig totes aquelles persones de 18 a 70 anys que saben llegir i escriure. Un dels motius pels quals s’acceptaran automàticament les sol·licituds és ser major de 65 anys. També per discapacitat física, com és el cas de l’Esther, a qui ràpidament li han acceptat la sol·licitud. O de la Manuela, qui pateix una incapacitat permanent.

Però al marge de les renúncies acceptades automàticament, la pandèmia genera incertesa a molts sabadellencs que són de risc o que conviuen amb persones que ho són. La Junta Electoral avaluarà aquests casos.

També s’analitzaran, com a totes les eleccions, circumstàncies com les d’un noi jove a qui li ha tocat fer de vocal, tal com ensenya en el paper que porta al damunt i que desplega: “Com volen que estigui vuit hores allà amb l’espatlla fracturada?”. Si no li accepten la renúncia, s’hi haurà d’estar més estona que 8 hores.

Els membres de la mesa s’han de presentar al col·legi electoral una hora abans de l’obertura, a les 8 h, i fins al tancament i recompte de vots no en surten. Això no canvia.

El que sí que és una novetat és l’horari recomanat per votar. Durant la primera franja, de 9 a 12 h, s’insta els col·lectius de risc a votar. De 12 a 19 h, la població general. I l’última hora, de 19 a 20 h, les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos. En aquesta última hora, els membres de la mesa portaran un Equip de Protecció Individual.

Comentaris
To Top