Publicitat
EDITORIAL

Paradoxa ambiental

‘Aire net’. Amb aquestes dues paraules explicàvem a la portada del Diari de Sabadell del 25 de març com havia afectat el confinament per l’estat d’alarma. La manca de mobilitat i l’aturada productiva va canviar la qualitat de l’aire que es respirava i va provocar imatges que tots recordem, com la dels animals guanyant espai a la ciutat.

Fenòmens com el teletreball i les mesures restrictives han fet que cap ciutat de Catalunya hagi superat per primer cop el nivell màxim d’emissions de diòxid de nitrogen (NO2) recomanat per l’OMS (40 ug/m3). A Sabadell, la xifra s’ha quedat aquest any en 26 ug/m3, un 23,5% per sota del 2019.

Es tracta de dades que convidarien a l’optimisme. Tanmateix, durant els últims mesos de l’any passat s’ha comprovat que els efectes de la pandèmia comencen a deixar de tenir resultats positius en el medi ambient.

Caldrà treballar per evitar tornar a aquesta ‘normalitat’. I no serà fàcil. Paradoxalment, una de les principals eines per guanyar aquesta lluita és el transport públic. Però durant el 2020, i també a causa del coronavirus, el nombre de viatgers a FGC, per exemple, ha caigut un 48%. Serà necessari reprendre la conscienciació.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top