Publicitat
Ciutat

VÍDEO: Sabadell posa a prova un microbús elèctric

Autobús elèctric TUS Sabadell / VR
/ Victòria Rovira

Sabadell ha posat en marxa un autobús cent per cent elèctric que ara es troba en període de proves a la ciutat. Es tracta d’un microbús amb zero emissions de l’empresa Karsan. És el model Karsan Jest Electric i ha estat cedit per l’empresa e-busKar –distribuïdora de Karsan a l’Estat–, en col·laboració amb Iberdrola.

"Des de la TUS no podem ser aliens a les noves tecnologies i al canvi que s'ha de produir en l'àmbit mediambiental", ha subratllat Francisco López, president de TUS. Hi coincideix l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que considera que això "marca un abans i un després". En línia de la declaració de l'emergència climàtica, que l'Ajuntament de Sabadell va signar el febrer del 2020, "cal caminar cap a la reducció d'emissions i millorar la qualitat de l'aire". Actualment, el 43% de la flota de TUS (28 vehicles) està formada per vehicles híbrids. "El pas següent és l'elèctric", assegura Farrés.

L'autobús, segons Fran Ramis, CEO d' e-busKar, neix de la gran demanda europea per assolir la reducció d'emissi0ns de CO2 i sonora. El vehicle pesa 5 tones, té 5,8 metres de llargada i capacitat per a 25 passatgers. Disposa d’un conjunt de bateries de 88 kW, motor de 135KW, 180 cv que li proporcionen una autonomia de 210 quilòmetres, equivalent a 14 hores de trajecte. Pot assolir un 25% de desnivell, segons les diferents proves que s'han fet a Catalunya. Els vehicles es poden carregar en un màxim de quatre hores.

Es tracta d'una aposta per reduir les emissions contaminants i electrificar el transport públic, però encara no hi ha data prevista per fer funcionar el vehicle. Ara per ara, es tracta d'una prova on Ajuntament i TUS valoraran la seva viabilitat. Analitzen el cost, el rendiment i la vida útil dels vehicles.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top