Ciutat

Un problema informàtic dificulta els tràmits electrònics amb l’Ajuntament

El canvi a l’administració electrònica que està fent l’Ajuntament de Sabadell està provocant problemes per connectar-se en alguns serveis de la web del consistori. El 15 de gener l’Ajuntament va posar en marxa l’administració electrònica, complementària a la presencial, per facilitar la comunicació i els tràmits de ciutadans i empreses amb la corporació municipal.

Diferents sabadellencs han mostrat la seva indignació a la redacció del D.S. perquè durant dies no han funcionat algunes pàgines web de l’Ajuntament, on apareix o apareixia el missatge “No trobat. La URL sol·licitada no s’ha trobat en aquest servidor”. El mateix Diari ha pogut comprovar que hi ha problemes per identificar-se digitalment o per accedir a pàgines concretes de normatives o pressupostos. Els problemes s’han repetit especialment a l’àrea de Tràmits amb l’administració.

El mateix Ajuntament reconeixia ahir que  durant els primers dies d’aquest nou pas a l’administració electrònica hi va haver alguns problemes amb l’autenticació, “però estan resolts”, subratllen fonts municipals. Des del consistori atribueixen els errors a la transició d’un sistema a un altre i remarquen que s’han fet molts canvis al web municipal i puntualment s’han fet tasques de millora, durant les quals el servei s’hauria pogut veure afectat.

“Durant aquestes setmanes la web ha anat fallant”, lamenta la regidora de la Crida per Sabadell Anna Lara. En el seu cas s’ha trobat problemes especialment buscant ordenances o a l’hora d’accedir a la pàgina per autentificar-se.

Un informàtic consultat pel D.S. que prefereix mantenir-se en l’anonimat creu que el problema podria venir perquè “el servidor del domini no hagués donat el servei” a causa d’una caiguda de la connexió que es podria atribuir a diversos motius.

Connexions no segures

Una altra qüestió a tenir en compte en relació al web de l’Ajuntament, www.sabadell.cat, són les connexions segures. En més d’una ocasió un pot trobar-se des de fa temps que entra en una pàgina del consistori i en pantalla se li indiqui que “la connexió no és privada” o “no és segura”. En aquest cas, es recomana a l’usuari que comprovi que està entrant en una adreça que comença amb https i no http. Els experts asseguren que Chrome ja ho fa per defecte, mentre que no és el cas d’Internet Explorer o Edge.

Comentaris
To Top