Publicitat
Ciutat

Unitat entre Ajuntament i UAB per la Infermeria

L’Artèxtil podria acollir l’escola d’Infermeria de la UAB / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell i la UAB presentaran en els propers mesos –a curt termini– el pla estratègic conjunt que inclou obrir un nou grau d’Infermeria a l’Artèxtil. És una de les principals qüestions que van tractar en una reunió aquest dimarts a la UAB l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, i el rector de la universitat, Javier Lafuente, tots dos acompanyats d’altres membres dels seus equips per veure com enfortir el vincle de les dues institucions.

Farrés espera que els estudis es posin en marxa el curs 2022-2023, però el calendari apressa: “Si en 15 dies no s’ha definit alguna cosa, és difícil” arribar a aquesta data, assegura Lafuente, en declaracions al Diari. La pilota és a la teulada de la secretaria d’Universitats del govern català, que ha d’aprovar la creació de noves places d’aquests estudis, quantes en serien i amb quines característiques. “Cal continuar demanant a la Generalitat que mogui fitxa. La decisió depèn d’ells”, insisteix Marta Farrés, que recorda que “tots estem alineats: la ciutat, la universitat i el Parc Taulí” per aconseguir-ho.

Tant el consistori com el centre universitari comparteixen la necessitat que hi ha de tenir més infermeres a causa de la pandèmia. I Lafuente afegeix que en els propers anys encara faran més falta per les jubilacions previstes. Actualment, l’Autònoma ofereix 90 places d’Infermeria, 1r i 2n a Bellaterra i 3r i 4t a la Unitat Docent de la Vall d’Hebron. Enguany se n’han sumat algunes a l’hospital Germans Trias i Pujol, que també reclama ser hospital universitari.

Un campus del segle XXI

Ajuntament i UAB treballen per crear “un campus del s. XXI” a Sabadell, en paraules de Javier Lafuente. El projecte també podria incloure una residència d’estudiants i preveu una actuació conjunta al Campus Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top