Ciutat

14-F: comença la campanya més anòmala

Més de 20.000 sabadellencs amb dret a vot canviaran de col·legi electoral per la Covid

Segons l’Ajuntament, els preparatius permetran que sigui “més segur votar que comprar al súper” / LL. FRANCO

Llibertat total per anar als mítings, microactes al carrer i esdeveniments per Zoom. Distàncies, mascareta i desinfecció als col·legis electorals. I dos perills: la Covid i una abstenció alta. La cursa electoral catalana ha començat condicionada per l’evolució de la pandèmia. La campanya del 14-F serà de petit format i la jornada de votació se celebrarà entre mesures de seguretat extremes.

A Sabadell no hi ha grans actes. Els mítings són estàtics, presencials –amb una assistència màxima de 500 persones, 1.000 si és un espai exterior– però també es poden seguir per streaming. I com a novetat: els sabadellencs poden assistir a tots els actes de campanya, independentment del municipi. Per assistir a mítings, doncs, no hi ha límits de mobilitat.

La campanya ha començat amb actes petits repartits per tota la ciutat. A les 17 h, Junts per Catalunya ha presentat els seus candidats vallesans a la plaça del Mercat.

14-F: Junts per Catalunya es presenta a Sabadell com la “força de l’1 d’octubre”

ERC i PSC han iniciat la cursa electoral al Mur de la Llibertat i a la plaça del Pi, respectivament, a les 19.30 h.

ERC aposta per un govern “el més ampli possible” després de les eleccions del 14-F

“Optimisme, reconciliació i reconstrucció”: la recepta del PSC per guanyar l’independentisme

Un quart d’hora abans, Ciutadans ha donat el tret de sortida a la campanya a la plaça de la Concòrdia. A banda dels actes presencials, altres formacions, com En Comú Podem, realitzaran actes estrictament telemàtics. I divendres, la CUP iniciava una encartellada massiva des de la plaça de les Dones del Tèxtil.

García reclama participació en una campanya sense mítings per Ciutadans

En Comú Podem demana un canvi de govern per “reconduir la situació sanitària i la crisi social”

La CUP es presenta com “la força contra l’especulació i la repressió”

Canvis en la votació

La votació del 14 de febrer també serà excepcional. Hi haurà neteja constant, ventilació i distàncies de seguretat. L’Ajuntament contractarà 168 persones per orientar els veïns i evitar aglomeracions en els llocs de votació, que seran més que mai [vegeu dreta]. “Volem aconseguir que voti el màxim de gent. Serà més segur anar a votar que comprar al súper”, argumenta la tinenta d’alcaldessa Montse González. El personal de les meses electorals està garantit: s’han presentat 13 renúncies a la Junta Electoral, un 1% de les persones escollides, segons l’Ajuntament.

Les eleccions, en titulars

Anar als mítings

Es pot assistir a qualsevol acte de campanya, sigui a Sabadell o en qualsevol altre municipi català. S’afegeix una nova excepció per a la mobilitat intermunicipal, restringida des del passat 7 de gener. S’haurà de fer registre previ i tenir un seient assignat.

Votar el 14-F

Aquells que optin per anar al col·legi de votació el 14 de febrer hauran d’esperar a l’exterior fent una cua amb distància de seguretat. 168 persones contractades delimitaran l’ordre. Es netejaran les taules i hi haurà gel hidroalcohòlic disponible. Per agilitzar el tràmit i evitar cap contacte, es recomana portar la papereta de casa. Hi haurà franges horàries per votar: de 9 a 12h (col·lectius de risc), de 12 a 19h (votants no de risc), de 19 a 20h (col·lectius en quarantena).

Vot per correu

Qui prefereixi no acudir a les urnes presencialment pot sol·licitar el vot per correu fins al proper 5 de febrer en qualsevol oficina de Correus.

Llocs de votació

Hi haurà més col·legis electorals. 59. Un 13% dels sabadellencs amb dret a vot, unes 20.000 persones, patiran un canvi de col·legi electoral per la Covid i seran notificats. Aquells que votaven a l’escola Catalunya, l’antiga escola Creu Alta i l’escola Xaloc, un local del barri de la Creu Alta, al Casal de la Gent Gran de la Roureda ho hauran de fer en vuit nous col·legis electorals.

Comentaris
To Top