DSCases

Modernisme local, càlid i acollidor

La façana modernista, Sabadell / Òscar espinosa

El Casal Duran, al carrer Cervantes de Sabadell, és potser una de les mostres més interessants del modernisme local. Construïda el 1897 i firmada per Miquel Pasqual i Tintoré, els estudiosos hi veuen la intervenció directa de Francesc Berenguer, a qui el mateix Gaudí anomenava la seva mà dreta. El principal element modernista és la façana asimètrica, dominada per l’escultòrica cornisa superior sostinguda per permòdols, amb obertures modernistes i una gran balconada, que li donen volum i personalitat. La façana està protegida.

L’habitatge consta de 590 m2 construïts sobre una parcel·la de 560 m2, que inclou un jardí de 300 m2  amb un gran avet i una preciosa pèrgola. La distribució interior correspon a les necessitats de la família propietària, que va adquirir-la el 1970 i l’ha mantingut intacta des d’aleshores: un total de 8 dormitoris i diverses habitacions de servei, 4 lavabos, una biblioteca, un menjador ample, una sala d’estar amb xemeneia, un menjador d’hivern rodejat de finestrals i accés al jardí, i una cuina també amb accés al jardí. La casa també compta amb diverses terrasses, una bodega subterrània i un garatge amb capacitat per a dos cotxes.

A més del seu innegable valor artístic i arquitectònic, el Casal Duran destaca pel seu estat de conservació, tant estructural com a l’interior. Totes les estances estan obertes i en estat d’ús, conservant l’ànima familiar i l’extraordinari mobiliari i els elements decoratius. I és que la decoració és un dels elements més destacats de l’edifici, que demostra que una casa d’aquestes característiques –sostres alts, estances grans, arquitectura imponent– pot ser també extraordinàriament acollidora i familiar. La propietària, amb una gran sensibilitat personal per l’art i la decoració –heretada en part d’una família relacionada amb els mobles i la pintura–, va encarregar-se personalment de l’interiorisme de l’habitatge.

El Casal Duran és una oportunitat immobiliària per la seva exclusivitat i representativitat: una casa modernista, conservada i d’una dimensió molt raonable.

Consultes: Belén Valdepeñas, Estil Tres Gestió Immobiliària.   93 116 16 42.
www.estiltres.com.

Comentaris
To Top