Ciutat

Sense portàtils per a les escoles durant el curs més digital

Els alumnes de l’institut Vallès són dels pocs que han rebut els portàtils

Educació va comprometre’s a fer arribar dispositius als alumnes vulnerables a partir de l’inici de curs

Els alumnes de l’institut Vallès són dels pocs que han rebut els portàtils / LL. FRANCO

Cap escola de primària de Sabadell no ha rebut els portàtils que Educació va prometre distribuir per a l’alumnat vulnerable a l’inici d’aquest curs. Un compromís que el departament va adquirir perquè els estudiants poguessin continuar les activitats des de casa a través dels dispositius, en cas de quarantena. La previsió era que a partir de setembre comencessin a arribar progressivament als últims cursos dels diferents centres escolars de la ciutat. Començat el segon trimestre, continuen a l’espera.

La nova previsió és que tot el repartiment de material al Vallès Occidental estigui enllestit entorn de Setmana Santa, set mesos després de l’inici de curs. Educació al·lega que ha topat amb “problemes d’estoc”, a causa de la saturació del mercat internacional. Un problema que, des de l’estiu, el mateix departament ja avançava –i, tanmateix, mantenia les previsions de l’arribada de dispositius a principi de curs–. Ara bé, la Generalitat sí que ha proveït tots els alumnes vulnerables de connectivitat a internet, a través de paquets de dades.

Durant el curs, les escoles han hagut de deixar equipament informàtic –propi, cedit per l’Ajuntament o anteriorment donat per Educació– als alumnes que han hagut d’estar confinats durant 10 dies a casa, per haver estat en contacte amb un positiu dins del mateix grup de convivència. O, en lloc de posar tasques digitals, han hagut d’adaptar al paper la feina a fer des de casa als alumnes vulnerables.

A diferència de les escoles de primària, hi ha algun institut de Sabadell que sí que ha rebut dispositius per alumnes. Un dels únics caos és l’Institut Vallès, al qual han enviat dispositius Chromebook per als alumnes. “Vam ser dels primers de la comarca”, afirmen des del centre. El pla digital d’Educació prioritza proveir, primer, els alumnes vulnerables de secundària i d’educació postobligatòria i, després, els de 5è i 6è de primària.

2 de cada 10 alumnes de la comarca

Educació sosté que un 20% d’alumnes vulnerables de la comarca, a partir de 5è de primària fins al batxillerat i cicles formatius, han rebut l’equipament durant aquest curs. Pel que fa al professorat del Vallès Occidental, un 48% ha obtingut els recursos informàtics d’Educació per aquest any de pandèmia.

Paral·lelament, Educació està equipant adequadament amb serveis de connexió a internet 65 fases.

Comentaris
To Top