Publicitat
JORDI SERRANO

Consultori del Poble Nou. Salut, arregleu-ho ja!

[Per Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC]

Moltes vegades, les necessitats de les persones, dels pobles, com més necessàries i inajornables són menys suports reben, menys cas de les institucions i dels mitjans de comunicació. Així, el Diari de Sabadell, complint amb la missió central del periodisme –denunciar injustícies–, es feia ressò el 23 de gener que la reobertura del consultori local no té data ni previsió que es faci. El 23 de desembre, l’Ajuntament en va anunciar la reobertura, però el Departament de Salut no ho ha ni confirmat ni desmentit.

Argumenten que el local no té un “doble circuit” per als malalts normals i per als de Covid. El Departament de Salut diu que si no hi ha doble circuit, no s’hi pot fer res de res. No sé què entenen per “doble circuit”, però al CAP de la Creu Alta només hi ha una porta. I la gent s’espera a fora. Salut dona dades, en percentatges, que s’han incrementat un 32% les visites domiciliaris al barri, etc. El típic argument d’un buròcrata calentet al seu despatx o fent teletreball a casa seva.

Els pobres avis han d’anar al CAP de La Serra de Torre-romeu. Uns dos quilòmetres. Si un lloc es mereix un tracte diferenciat i una discriminació positiva és precisament els sabadellencs del barri del Poble Nou.

A veure si ens entenem, la realitat geogràfica mana, no els dissenys des d’un despatx. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha de fotre un cop de puny sobre la taula i dir-li a algun director general que arregli el problema en 24 hores. Segurament només es tracta que algun metge es traslladi allí, com feien abans, unes hores, alguns dies a la setmana. Només cal canviar un Excel i parlar amb un metge. No val ni més diners ni res. I si hi ha un problema de “doble circuit”, doncs que ho arreglin. La competència és del Departament de Salut.

Quan reclamo la república catalana és perquè penso que és millor decidir les coses amb més proximitat. Però si no sabem resoldre problemes tan petits com aquests, deixem-ho córrer. Això no és republicanisme. Només imaginar-me que algun vellet malalt té dificultats per anar al CAP, em foto de molt mala llet.

Publicitat
Comentaris
To Top