Publicitat
Ciutat

La reobertura del consultori local del Poblenou, sense data ni previsió que es faci

El consultori local del Poblenou, tancat en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Els veïns del Poblenou seguiran sense consultori mèdic de forma indefinida a causa de la pandèmia. Fa un mes, el passat 23 de desembre, l’Ajuntament va anunciar sense que el Departament de Salut ho confirmés després que l’equipament reobriria. Tot i l’anunci, el consistori apuntava que la data de la reobertura quedava pendent de definir a l’espera d’adequar l’espai a la nova realitat que segons l’Ajuntament s’havia previst. Tal com explicava el Govern municipal en un comunicat, el consultori només atendria pacients crònics perquè les seves reduïdes dimensions no permeten garantir el doble circuit necessari per prevenir els contagis del coronavirus com sí que es fa a la resta de CAPs.

Fonts municipals van confirmar ahir divendres al D.S. que passat un mes de l’anunci no hi ha novetats al respecte i que la pilota és a la teulada de l’Institut Català de la Salut (ICS), que depèn del Departament de Salut. Des d’aquest organisme es mantenen en la posició inicial: el consultori local del Poblenou no pot reobrir i es mantindrà tancat pels mateixos motius que van portar a fer-ho tot just començar la pandèmia a la ciutat, el passat mes de març.

Sense consultori local, els veïns del Poblenou hauran de continuar anant al CAP La Serra de Torre-romeu, tot i que Salut també remarca que ha incrementat l’atenció domiciliària i durant l’any passat va fer un 62,3% més de visites d’infermeria i un 32,2% més de medicina al barri.

Pressió institucional i veïnal

En diferents ocasions el Govern municipal ha reclamat la reobertura a Salut, fins i tot per carta. També ho han fet reiteradament els veïns a través de l’associació i la FAVS.

Publicitat
Comentaris
To Top