Diners

Un programari per salvar restaurants

Els tres fundadors d’Haddock al CREC de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Van començar fa dos mesos i ja l’utilitzen 250 restaurants a l’Estat. Es tracta d’Haddock, una start-up sabadellenca que ha creat un programari SaaS (Software as a Service) B2B que permet optimitzar el control de costos i tenir una visió general del negoci amb intel·ligència artificial.

L’objectiu d’aquesta empresa és ajudar els restaurants perquè no tanquin justament ara que estan passant pels seus pitjors moments a causa de les restriccions per la pandèmia. Durant el confinament, Arnau Navarro, Pol Rosell i Carlos Marchal, que tenien experiència en la consultoria de restaurants i en la digitalització de negocis, van formar un equip després de comprovar la necessitat que hi havia en el sector de la restauració. “Necessitaven un programari més àgil i visual que els estalviés temps”, explica Navarro.

L’empresa està tancant una ronda d’inversió d’entre 150.000 i 200.000 euros/ LLUÍS FRANCO

De fet, amb Haddock els restauradors poden controlar al detall tot allò que passa dins del seu negoci. Els restaurants acostumen a treballar amb eines de gestió com Excel o d’altra mena amb les quals han d’introduir les dades manualment. “No tenen un control en temps real i ho veuen tot quan el seu gestor els fa un informe passat un mes”, apunta el cofundador d’Haddock. El programari creat per la start-up sabadellenca utilitza la tecnologia OCR, amb la qual es fa una fotografia a la factura o l’albarà que es rep dels proveïdors i de forma automàtica la puja al núvol.

El tret diferencial d’aquest sistema és que es digitalitza ítem per ítem cada producte per poder disposar finalment d’un desglossament total. Haddock té un tauler que ofereix una visió general amb tots els proveïdors, categoria i temps.

Expansió internacional

La start-up està tancant ara una ronda d’inversió d’entre 150.000 i 200.000 euros amb l’objectiu de liderar el sector a l’Estat. Haddock està present arreu d’Espanya, tot i que la major part de la seva presència és a Barcelona i Madrid. A més, pretenen ampliar la plataforma perquè integri els TPV i els programaris de vendes. Un cop superada aquesta fase de validació, la intenció dels sabadellencs seria internacionalitzar-se.

Comentaris
To Top