El teu defensor

El teu defensor: “130 pagesos no podem regar”

EL TEU DEFENSOR

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected].

Quatre pagesos ens escriuen en representació d’un centenar per denunciar problemes a la séquia Monar.

Fa dos estius que 130 pagesos de Sabadell no podem regar els horts perquè hi ha la séquia Monar obturada a causa de les arrels d’uns arbres que l’Ajuntament va plantar-hi damunt”, ens expliquen la Virgínia, el Josep, el Lluís i el Josep. Han fet reclamacions, però temen que “l’extraordinària lentitud de l’administració per solucionar el problema ens fa pensar que l’estiu que ve tampoc tindrem tomàquets”, manifesten preocupats.

Segons asseguren, el juliol del 2019 va quedar obturat un tram soterrat de la séquia Monar i es van quedar sense aigua de reg les hortes de Can Puiggener (o del Fruiterar) i l’Horta Vella, les més antigues de Sabadell. Segons el seu relat, el causant va ser una esllavissada de terres a l’interior del primer tram cobert per les arrels dels arbres que l’Ajuntament hi va plantar a sobre, quan va urbanitzar el parc de la Clota.

Per tal de desembussar-lo, calia que uns minaires la netegessin per dins o bé obrir per sobre i refer el tros malmès. “L’Ajuntament en va admetre la culpa i es va comprometre a posar-hi remei, fa més de dos anys”, lamenten. I reclamen una resposta. Mentrestant, “els pagesos de la séquia Monar estem molt desesperats”, exposen. És per això que demanen a El teu defensor que reclami a l’Ajuntament de Sabadell que es posi “mans a l’obra”.

/ CEDIDA

La solució definitiva encara s’està tramitant

El D.S. ha contactat amb l’Ajuntament de Sabadell per saber què s’hi està fent al respecte. Fonts municipals expliquen que s’ha encarregat la redacció d’una memòria tècnica “per a la reparació i consolidació de la séquia Monar al seu pas pel parc de la Clota-Font dels Gitanos”. Tot i això, aquesta memòria, a hores d’ara, està en tràmit d’aprovació.

Tanmateix, l’Ajuntament s’ha compromès a reunir-se els pròxims dies amb els afectats per, mentre no s’executen les obres, “buscar una solució provisional a la problemàtica de les parcel·les a les quals no arriba l’aigua”. Les mateixes fonts destaquen que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) autoritza de forma provisional la captació d’aigua del riu per al reg, però hi ha parcel·les a les quals no els arriba. Així, els serveis tècnics “hi estan buscant una solució adient”.

Comentaris
To Top