Ciutat

Marc Basté: “És una oportunitat per als dos diaris”

Entrevista al conseller delegat de Novapress Edicions

El nou editor de Diari de Terrassa, Marc Basté / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Advocat i periodista de formació, Marc Basté sempre ha estat vinculat professionalment al sector editorial i a les start-ups tecnològiques. La seva experiència com a soci i responsable d’estratègia de negoci de la consultora Innovation Media Consulting, especialitzada en mitjans de comunicació, l’ha portat a treballar en diaris i grups de comunicació a més de 10 països –de Brasil als EUA, Perú, l’Argentina, Ucraïna, Geòrgia o Portugal– impulsant-ne la transformació digital i reformulant l’estratègia. L’any 2018, juntament amb un grup de socis locals, va adquirir el Diari de Sabadell i va passar a ser-ne l’editor.

Quin és l’interès de Novapress Edicions en el Diari de Terrassa? Parteix del meu convenciment de la necessitat de formar un grup editorial de premsa local en l’àmbit català que garanteixi la continuïtat de capçaleres històriques tan arrelades al territori com el D.S. i el mateix Diari de Terrassa. Cal consolidar estructures comunes, guanyar dimensió i capacitat de creixement. La pandèmia ha fet palesa la necessitat de ser més grans, especialment al món digital: com més gran, més capacitat d’inversió i d’atreure talent.

Què passarà amb el Diari de Terrassa en aquesta nova etapa? El Diari seguirà essent autònom en l’àmbit editorial, mantenint la seva personalitat i reforçant l’arrelament a la ciutat. No farem ni un “diari del Vallès” –com s’ha dit, interessadament–, ni una rèplica del Diari de Sabadell. De fet, el Diari de Terrassa necessita un model editorial i gràfic diferent, no només perquè són ciutats diferents, sinó perquè està en millor estat del que estava el Diari de Sabadell quan el vam adquirir.

Quina és la clau del seu model? L’escenari del periodisme ha canviat radicalment en els últims 20 anys, però l’essència es manté: cal fugir de fórmules fàcils, és necessari posar el lector al centre de l’estratègia i enfocar tots els esforços a ser rellevants a través del periodisme de qualitat, exclusiu i ben distribuït. En l’àmbit local, una capçalera tan arrelada com el Diari de Terrassa dona molt avantatge. L’aprofitarem!

Quan es començaran a notar els canvis? Passarem les primeres setmanes avaluant l’organització, estudiant els processos i escoltant molt tothom. A partir d’aquí, i amb un pla d’acció ben treballat, començarem a implementar. Espero que puguem llançar el redisseny del paper entre març i abril. A la web els canvis es notaran abans…

El Diari de Terrassa l’ha comprat gent de Sabadell? Entre els socis de la nova editora del Diari de Terrassa hi ha terrassencs, sabadellencs, barcelonins… Cal ser un romàntic per invertir en diaris en ple 2021, el més important no és d’on som, sinó que tenim un projecte ambiciós per al Diari.

L’editora del D.S. compra el Diari de Terrassa

Comentaris
To Top