Publicitat
Ciutat

Comencen les obres per construir el nou edifici de l’escola Virolet

Inici d'obres de l'edifici de l'escola Virolet, a Can Llong / VICTÒRIA ROVIRA

Fins ara, tots els passos que s’havien fet per eliminar els barracons de l’escola Virolet havien estat sobre el paper. Però aquest dimecres, els tràmits s’han començat a fer realitat, ja que s’han engegat les obres per dotar d’un nou edifici el centre educatiu. Unes actuacions que està previst que s’allarguin uns 18 mesos. Els mòduls prefabricats, si no hi ha entrebancs, desapareixeran el curs 2022-2023.

La Generalitat ha dotat el projecte d’un pressupost de 4.103.000 euros. Es construirà un edifici de nova planta al solar que hi ha entre els carrers de Varsòvia, 67-91, Berlín, 2-30, i Copenhaguen, 82-116. Les obres han obligat a delimitar una part del pati i a alterar les entrades i sortides del centre dels alumnes més grans del centre (4t, 5è i 6è de primària).

“Un procés de lluita veïnal”

Les obres van acordar-se durant l’anterior govern quadripartit de Sabadell. “Celebrem que la mobilització veïnal i la feina que vam fer es materialitzi ara amb les obres iniciades, però no podem deixar de mostrar la nostra preocupació perquè serveis tan bàsics triguin tant a fer-se”, ha expressat l’aleshores regidor d’Educació, Joan Berlanga.

En el mateix sentit, l’actual regidor d’Educació, Manuel Robles, després de l’aprovació de la llicència d’obres, ressaltava la persistència de la “lluita veïnal” per aconseguir l’inici de l’actuació per substituir els barracons.

Següent pas, un institut escola

Alhora, es treballarà amb l’ampliació del centre, a través d’un espai annex, perquè el Virolet pugui ser un institut escola que aporti continuïtat a la metodologia pedagògica iniciada a primària. L’ampliació de secundària, a més, descongestionarà l’institut Arraona. La previsió és que el curs vinent ja pugui iniciar les classes al Virolet el primer curs d’ESO.

Publicitat
Comentaris
To Top