Publicitat
Ciutat

Bars i restaurants de Sabadell poden demanar permís per ubicar la terrassa a la calçada

Bars i restaurants de Sabadell que no disposen d’espai a la vorera per a col·locar-hi una terrassa podran utilitzar la calçada. L’Ajuntament ja ha obert un procés perquè els restauradors sol·licitin una llicència per a instal·lar una tarima, en cas que l’ocupació sigui permanent, o elements separadors de seguretat, quan es tracti d’una terrassa de caràcter excepcional i lligada a la temporalitat de la situació d’alarma sanitària.

Per altra banda, es prorrogarà la bonificació del 75% de les taxes d’ocupació de terrasses per a la temporada 2021-2022. La mesura ha estat consensuada amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i parteix d’una moció aprovada al ple municipal de novembre, a proposta de Ciutadans, per ajudar el sector de la restauració.

En la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, el regidor Eloi Cortés ha ressaltat la importància de la posada en marxa de la mesura en les circumstàncies actuals. També ha assenyalat que feia tres anys que des de l’Ajuntament no es permetia aquest ús de la calçada per a terrasses. Per aquest motiu, ha explicat, s’ha trigat tant a implementar la mesura aprovada al ple municipal.

Per altra banda, des de l’Ajuntament, s’està estudiant la viabilitat que es puguin obrir terrasses a la calçada de l’avinguda de Matadepera, a la Rambla i a l’avinguda de Barberà, coincidint amb els talls de cap de setmana i els festius.

Quines són les condicions per posar una terrassa a la calçada?

En aquest enllaç es pot trobar el formulari per demanar una llicència per col·locar una terrassa a la calçada. Les condicions que ha posat l’Ajuntament són les següents:

  • Es valoraran només quan no sigui possible la col·locació de la terrassa a la vorera.
  • La via ha de ser d’un únic carril de circulació amb límit de velocitat màxima a 30 quilòmetres per hora.
  • La via ha de tenir un cordó d’estacionament a la banda de la vorera de l’establiment i a banda i banda de l’emplaçament de la tarima.
  • La tarima s’ha d’instal·lar davant l’establiment i sense superar-ne la façana.
  • L’amplada de la tarima no pot superar l’amplada del cordó d’estacionament existent menys 10 cm en aparcaments en línia i de 2,15 m en aparcaments en semibateria o en bateria.
  • En el cas d’existència de zones de càrrega i descàrrega d’ús públic, places d’aparcament per a persones de mobilitat reduïda, punts de recollida de residus i places d’aparcament controlat, es valorarà cada petició de manera individual.
  • No s’autoritzen ocupacions de tarimes quan afectin parades de transports públics, reserves d’estacionament d’instal·lacions lligades a l’àmbit sanitari ni lligades a entitats o serveis de protecció de sectors vulnerables (gent gran, infància, persones amb discapacitat…) i a contraguals.
  • No s’autoritzen ocupacions de tarimes quan afecten el funcionament i el manteniment d’instal·lacions essencials de la ciutat sobre i sota rasant.

L’Ajuntament convida les entitats esportives a utilitzar l’espai públic

Publicitat
Comentaris
To Top