Ciutat

Bars i restaurants estaran exempts de pagar un 75% de la taxa de terrasses el 2021

Clients a la terrassa d'un bar del Centre / LLUIS FRANCO

Per a la restauració, sobreviure a l’actual crisi serà un camí dur que s’allargarà, segur, durant el 2021. Una de les ajudes que des de l’Ajuntament s’impulsarà per salvar el màxim nombre de restaurants i bars de la ciutat serà bonificar el 75% de la taxa de terrasses en el pròxim any.

En aquests moments, bars i restaurants estan exempts de pagar la taxa de terrasses. Però només durant el temps que es mantingui el tancament del sector, decretat per la Generalitat per rebaixar el contagi de la Covid. Una ajuda que des del grup municipal de Ciutadans es considera insuficient, per la qual cosa han portat en el ple d’aquest novembre la bonificació del 75% de la taxa per al 2021. La mesura ha estat aprovada, dins d’una moció de suport als sectors afectats per les restriccions.

Aparcaments reconvertits en terrasses

El grup municipal taronja ha recalcat que la greu situació del sector de la restauració afecta 832 establiments i a més de 2.200 treballadors de la ciutat. A través de la moció presentada al ple, també ha aconseguit impulsar un estudi d’habilitació d’aparcaments com a terrasses per als establiments que no disposin d’espai a les voreres.

Més sectors afectats

“Aquesta moció demana a les administracions competents que rescatin el sector productiu abans que es trenqui la cadena de pagaments o arribi la insolvència”, ha apuntat el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández. En aquest sentit, s’insta a la Generalitat i a l’Estat a tirar endavant mesures compensatòries als sectors més afectats: retribucions, ajornament de tributs i de la Seguretat Social o prestacions a autònoms. També reclama més ajuts dins del Pla de Xoc municipal.

Comentaris
To Top