Ciutat

Els Mossos apunten l’aluminosi com a causa de l’esfondrament mortal de Cifuentes

Mossos i l’arquitecta municipal apunten que l’habitatge ensorrat patiria aluminosi

Esfondrament mortal a Cifuentes / V. ROVIRA

Els Mossos d’Esquadra han enllestit la investigació sobre l’esfondrament de l’habitatge de Cifuentes d’aquest dilluns, on va morir un home de 52 anys sepultat pel sostre del seu dormitori. El cos policial, que procedeix a indagar en accidents d’aquesta tipologia, ha descartat indicis de criminalitat que poguessin haver causat l’ensorrament. En canvi, apunten que és molt probable que l’edifici, construït al número 37 del carrer de Turina als anys 60, patís aluminosi.

És una hipòtesi que va en consonància amb les primeres impressions de l’arquitecta municipal Victòria Pagà, qui després de l’accident també exposava que l’aluminosi podia ser la causa principal de l’accident. En el mateix sentit, acabada l’exploració posterior a l’esfondrament, el cap de guàrdia dels Bombers, Marc Sans, expressava que l’habitatge patia “una patologia estructural severa”.

En aquests moments, l’Ajuntament està pendent de rebre informes tècnics per acabar de determinar les causes de l’esfondrament.

Els Bombers treballant per desenrunar l’habitatge / V. ROVIRA

Per altra banda, les intervencions dels Bombers han acabat, després que durant tot el dilluns estiguessin treballant en l’habitatge, situat en una segona planta, per apuntalar-ne els fonaments i desenrunar la zona. Dimecres al matí, però, dues unitats encara han acompanyat algunes de les sis persones que viuen a l’edifici per agafar objectes personals del seu domicili.

El fill de la víctima, de 24 anys, es trobava en una altra de les habitacions de l’habitatge quan es va produir l’esfondrament. Va resultar-ne il·lès, rescatat per l’equip de Bombers.

Els Bombers atenent persones després de l’accident / V. ROVIRA

L’habitatge ensorrat de Cifuentes patia una “patologia estructural greu”

Comentaris
To Top