Ciutat

ERC fa una crida als “votants d’esquerres i independentistes” per guanyar les eleccions

Esquerra Republicana ha demanat que els “votants d’esquerres i independentistes” els hi facin confiança aquest diumenge per guanyar els comicis al Parlament de Catalunya. Ho ha dit Juli Fernàndez, l’exalcalde de Sabadell i candidat a diputat, en l’últim acte de campanya del partit abans de les eleccions, que ha estat passat per pluja al passeig de la Plaça Major. També hi han assistit Clara Palau, candidata número 28 per Barcelona, i Quim Belmonte, el número 41.

Fernàndez ha dit també que ERC se sent “preparada” per ser la primera força el diumenge, tant arreu de Catalunya com a Sabadell i el Vallès. “Som l’eina més útil per sortir de l’emergència sanitària i la reconstrucció econòmica i social”, ha assegurat. Així mateix, ha repetit l’argument bàsic de la campanya dels republicans: formar part d’un govern “ampli sòlid” amb l’objectiu d’aconseguir “l’amnistia i el referèndum d’autodeterminació”. Això sí, ha recordat que les eleccions les “han fixat els tribunals per interessos partidistes”, però ha afirmat que no seran ells qui decideixin el guanyador.

Per altra banda, la candidata Laia Palau ha explicat que vol “un govern republicà per desenvolupar la llei de violència masclista i la llei d’igualtat de tracte i no discriminació”. De fet, Palau es pot convertir diumenge en la primera diputada trans del Parlament. A continuació, Quim Belmonte, del Jovent Republicà, ha exclamat que ERC “és l’únic partit que dóna veu als joves” i ha aprofitat per fer una crida a aquest col·lectiu a votar el partit republicà.

I per acabar, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez ha utilitzat la seva intervenció per recordar la figura de Muriel Casals, que el diumenge farà cinc anys de la seva mort. “La Muriel que diria que hem d’anar a votar i que l’independentisme ha de continuar cap endavant amb la suma de tots”

Comentaris
To Top