Publicitat
Vallès

Professors associats de la UAB reclamen una solució "als contractes precaris"

L'Assemblea de Professorat Associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reclama a l'equip rector del centre que estabilitzi les seves condicions laborals per deixar enrere la situació de precarització que denuncien que pateixen. El col·lectiu manifesta que el professorat associat cobra un terç del salari que percep un professor permanent per les mateixes hores de classe i nivell de responsabilitat.

El col·lectiu ha protestat aquest dimecres al migdia a l'edifici del Rectorat del campus de Bellaterra, on també s'han reunit amb el rector, Javier Lafuente. El col·lectiu assegura que la majoria tenen contractes que es renoven d'un any per l'altre, en alguns casos de fins a 20 anys, amb sou que no arriben als mil euros, i que han de fer recerca sense que aquesta estigui remunerada.

Els associats apunten que assumeixen el gruix de les hores de docència, amb contractes a temps parcial. "Assumim la major part de les hores de docència, però tot i això tenim contractes temporals d'entre sis mesos i un any, i a temps parcial", denuncia Clara Villalba, membre de l'Assemblea de Professorat Associat de la UAB.

Tot plegat fa que la situació dels treballadors sigui precària, més encara quan els salaris -afegeix- no arriben als mil euros mensuals. "A banda es fa recerca no remunerada", apunta Villalba: "És l'única manera per aconseguir les acreditacions necessàries per, si un dia surt una plaça, poder-la estabilitzar".

Per fer sentir la seva veu han traslladat una carta al rector, Javier Lafuente, i aquest dimecres s'han concentrat davant l'edifici del Rectorat, per acompanyar una delegació del col·lectiu a reunir-se amb l'equip de govern.

Publicitat

Primera reunió

De la trobada n'han sortit les dues parts amb sensacions diferents. El vicerector de Personal Acadèmic, Francisco Morente, valora positivament la reunió, que ha de servir perquè cada part exposi el seu posicionament i establir una primera pedra del seguit de trobades previstes, la propera al mes de març.

"Pel que fa a la generació de places, podem convocar les que legalment estableixen les limitacions del Ministeri i de la Generalitat", apunta. Així, tenint en compte les noves places vacants i les jubilacions, es preveu la creació d'unes 50 places anuals.

La xifra, però, no convenç el col·lectiu. "El pla de creació de places ho valorem com un comptagotes" assenyala Ferran Elias, membre del professorat associat.

De la mateixa manera, lamenta que el rectorat vegi inviable aplicar millores salarials perquè els governs espanyol i català no els subministren els diners que necessiten.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top