Publicitat
ESPORTS

El derbi Creu Alta Sabadell Handbol-OAR Gràcia, marcat per les urgències

Imatge del derbi disputat a la primera volta a la pista gracienca / Ll. Franco

Situació delicada. Si un derbi sempre té els seus al·licients, aquest Creu Alta Sabadell-OAR Gràcia d’avui dissabte (19 h) al pavelló de Can Balsach ve marcat per les urgències. La classificació no enganya. El conjunt arlequinat es troba al límit de la permanència, amenaçat per una probable tercera plaça de descens, mentre que els graciencs, en caiguda lliure, es podrien complicar molt la vida. Entre ambdós només sumen tres victòries –i una del Gràcia als despatxos– en les últimes 10 jornades, una dada prou significativa. Potser per sensacions i l’estat anímic, el conjunt de Sergi Cifré transmet una imatge de més fiabilitat.

Evitar desconnexions
“L’equip competeix a un bon nivell i sempre dona la cara, però ens han penalitzat moltíssim les desconnexions que patim en fases dels partits. En l’últim vam encaixar un parcial de 8-2 i encara vam poder salvar un punt al final”, explica un dels golejadors del Creu Alta Sabadell, Martí Palet. “En aquesta categoria perds tres pilotes i són tres gols del rival. La velocitat és molt gran i nosaltres no estàvem acostumats a córrer tant. Ho hem corregit, però encara passa”, reconeix.

El Martí se sent optimista per a aquesta segona volta, començant pel derbi. “Sabem la transcendència dels punts i haurem de fer un bon partit per guanyar. No ens refiem de la mala ratxa de l’OAR. Tenen bons jugadors i no ens podrem despistar ni un segon”. El seu desig és clar: “Volem repetir el derbi a Primera Nacional la pròxima temporada perquè aquests partits són bons per a l’handbol i la ciutat”.

“Hem de reflexionar a fons”
El capità i un dels grans referents de l’OAR Gràcia, Quim Vaillo, no s’explica com han pogut arribar a la situació actual. “És molt complicada i no trobem la tecla. Sabem que hem de canviar coses i ho intentem, però estem en un cercle i no ens en sortim”, explica. En un sincer exercici d’autocrítica, deixa clar que “un club com l’OAR Gràcia no pot estar pensant en la possibilitat del descens. Els últims 4 anys havíem fet un pas endavant i ara ha passat tot el contrari. Hem patit baixes, però no pot ser l’excusa”.

El capità aposta per fer “una reflexió a tots els nivells i analitzar què està passant. Ara mateix no ho sabem i sentim una gran frustració. Així no podem continuar”. Fins i tot opina que “guanyar el derbi no es podria considerar un punt d’inflexió. Amb un partit no arreglem la temporada, cal una continuïtat. El nostre objectiu és tornar a gaudir dels partits. El Creu Alta Sabadell segur que ens plantarà cara i durant la temporada ha progressat a passos agegantats. No estem espantats, però sí que estarem en guàrdia”, avisa. A la Divisió de Plata femenina, l’OAR Gràcia rep avui (18.15 h) el líder BM Castelló.

Publicitat
Comentaris
To Top