ARA A PORTADA
Oliu aposta per la sostenibilitat i la digitalització com a eixos de sortida de la crisi de la Covid-19
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, exposa quins creu que seran els eixos de la sortida de la crisi de la Covid-19

- La febre ‘instagramer’ arriba al petit comerç de Sabadell
Publicat el 24 de febrer de 2021 a les 13:13
Actualitzat el 24 de febrer de 2021 a les 17:52
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, dona espai a l'esperança en la recuperació econòmica després de la caiguda per la crisi de la Covid-19. El cap de l'entitat bancària sabadellenca ha pronunciat aquest dimecres 24 de febrer la seva tradicional conferència d'inauguració de l'any a la Cambra de Comerç de Sabadell, en què ha presentat les perspectives econòmiques mundials per al 2021, però també a escala de Catalunya i Espanya. En concret, durant la xerrada presentada per Ramon Alberich, president de la Cambra de Comerç, Oliu ha posat l'èmfasi en el paper del Fons de Recuperació Europeu com a punt de fuga per a la reactivació econòmica, especialment a través dels eixos de la digitalització i la sostenibilitat, i el rol de les entitats bancàries perquè aquests fons arribin a les petites i mitjanes empreses.
"Perquè aquestes ajudes tinguin capil·laritat a les petites empreses, han de comptar amb les entitats bancàries", ha remarcat Oliu, situant els bancs com a intermediaris necessaris perquè els autònoms i pimes puguin recuperar-se del xoc que va provocar la Covid-19 en el consum el 2020 i que encara ha de durar el 2021. De fet, "qui està pagant el cost de la crisi econòmica són les rendes de les empreses i no tant les rendes dels assalariats" com es podia preveure, ha dit el president del Banc Sabadell, ja que a Espanya "el sector públic ha augmentat el seu volum" i ha esmorteït el cop a través de diferents ajudes com els ERTOs. "La crisi afectarà les empreses segons el sector i no si són pimes o no", ha explicat, remarcant que en molts casos es tracta de negocis que, tot i la seva viabilitat, han patit un cop determinat únicament per pertànyer a un sector més afectat per les restriccions, i no tant per la seva bona o mala gestió.
De fet, tot i que ha assumit que alguns sectors "han estat menys afectats com l'alimentació, farmàcia i les telecomunicacions", altres com el turisme han caigut en picat, arribant a "nivells del 1995". La davallada de l'activitat turística ha estat la punta de la caiguda per sectors, i per al president del Banc de Sabadell és fonamental ajudar en la seva reactivació: "Cal buscar una solució al sector turístic, i no només als hotels, sinó el que hi ha al voltant com l'oci, la restauració i altres, i s'ha de veure com recuperar això perquè contribueixi a la recuperació d'aquest sector i sobretot la creació de llocs de treball, que és molt important", ha subratllat. A més, ha fet èmfasi en una important caiguda de l'activitat al sector immobiliari, pel que fa a locals comercials, i en concret als situats als centres comercials, que han vist més afectada la seva obertura per les restriccions. També, sobre el mercat immobiliari, ha explicat que "el preu dels locals i oficines ha baixat, però no es preveu que el preu hagi de baixar a l'habitatge".
Notícies recomenades
-
Diners Gabriel Torras, reconegut amb la Medalla al treball President Macià
-
Diners El Sabadell ven la filial britànica TSB al Banc Santander per prop de 3.100 milions d'euros
-
Diners Un nou programa municipal permetrà contractar 67 persones en atur
-
Diners El BBVA manté l'opa tot i les noves condicions del govern d'Espanya
-
Diners El Santander presenta una oferta per comprar el TSB, segons Reuters
-
Diners Moventis i BlaBlaCar renoven cinc anys més l'acord per les rutes entre Catalunya i França