Publicitat
Vallès

Un brot de Covid afecta una cinquantena d'estudiants de la UAB

Vila Universitària de la UAB / NORMA VIDAL (ACN)

Un brot de Covid afecta gairebé una cinquantena d'estudiants de la Vila Universitària de la UAB. Hi ha 25 alumnes del campus que han donat positiu i una vintena més estan pendents dels resultats de la prova PCR, segons ha avançat l'Ara. És el primer brot d'aquesta magnitud en una universitat catalana.

La UAB ha obert un expedient per conèixer l'origen del brot. Salut ha informat que es farà un cribratge als 1.400 estudiants que resideixen a la Vila entre aquets dijous a la tarda i demà divendres. La Vila Universitària és un complex de pisos compartits amb capacitat per a 2.000 persones.

Els estudiants afectats estan aïllats a pisos buits de la Vila Universitària, tal com estableix el protocol.

La darrera actualització de les mesures del Procicat va reactivar l'activitat lectiva per als alumnes de primer grau universitari. La resta de cursos funcionen amb un model híbrid, d'alternança entre classes en línia i exàmens i pràctiques presencials. Els exàmens presencials ja van generar molt malestar entre alguns estudiants de la UAB.

Publicitat

Els estudiants desaproven fer exàmens presencials

El cribratge

Salut ha explicat que els estudiants susceptibles de participar en el cribratge ja han estat avisats des de la universitat. Aquest es farà a través de personal d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS), que s'encarregarà de fer les proves PCR entre les 15.00 i les 20.00 hores d'aquest dijous i les 9.00 i les 15.00 hores de divendres en una sala de l'Edifici Blanc, al costat de l'hotel.

L'objectiu del cribratge és detectar casos de covid-19 asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. Aquest està preparat per arribar a 1.400 estudiants però el nombre de proves que s'acabaran fent "dependrà de la resposta de les persones que han estat convocades a participar-hi", ha apuntat Salut.

El Departament ha destacat que el dispositiu requereix una "complexa" organització que va des del muntatge, preparació i neteja de l'espai, a la gestió de la recollida i entrega de mostres al laboratori, passant per la coordinació de tots els professionals.

Les persones que es facin les PCR obtindran els resultats en un termini d'unes 48 hores a través de l'aplicació La Meva Salut. Amb els positius es contactarà per telèfon, com es fa habitualment, i s'enviarà un SMS als negatius que tinguin aquest servei.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top