Publicitat
Ciutat

Sabadell planifica construir 528 pisos de lloguer social

L'Ajuntament de Sabadell té previst iniciar la construcció de 528 habitatges – 8 promocions– de lloguer social a la ciutat. Unes obres que suposarien incrementar un 34% el parc d'habitatge públic actual, dotat de 1.568 pisos. La construcció de les noves promocions incorpora la colaboració público-privada, a través de l’empresa municipal VIMUSA i la societat mixta SBD Lloguer Social. Es preveu una inversió superior als 104 milions d’euros. "És un deute polític i històric de Sabadell", ha assegurat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Les promocions seran cent per cent de lloguer i tindran un preu de 450 euros mensuals per una llar de 70 metres quadrats. "Volem promoure el lloguer perquè es quedi dins del parc públic i no passi a mans de privats", ha destacat el regidor d'habitatge, Eloi Cortés. L'Ajuntament ha assegurat que seran habitatges sostenibles que incorporaran energia renovable (amb la instal·lació de plaques fotovoltàiques) i abatirà el consum energètic.

Sabadell és una de les 15 ciutats de l'Estat de més de 150.000 habitants amb més parc públic, i una de les primeres de Catalunya. Tanmateix, les promocions públiques suposen només el 2% del total. "No dona resposta suficient, hem de crèixer", subratlla Farrés.

El complex de la Roureda

L'alcaldessa s'ha mostrat crítica amb la gestió de l'antic govern. "No es va construir cap habitatge públic", ha etzibat. El quadripartit, però, si va planificar la construcció de les promocions d'habitatges del carrer de Francesc Layret i carretera de Barcelona. Tanmateix, Cortés insisteix que "no es van licitar" i que "s'havia previst acabar-les l'any 2019".

Entre les noves promocions també s’inclou el complex de la Roureda per a la gent gran, amb cent places. La resta de promocions s'ubicaran a carretera de Barcelona (21 habitatges), que s'iniciarà en els propers dies, Francesc Layret (32), quatre promocions a Can Gambús (325) i a Ca n'Ustrell (50). Està previst que les obres finalitzin entre l'any 2023 i 2025.  

40 pisos de la SAREB

L’Ajuntament de Sabadell, a través de Vimusa, i la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de Reestructuración Bancaria (SAREB) van signar al setembre un acord pel qual la SAREB cedirà 80 habitatges distribuïts arreu de la ciutat que s’incorporaran al parc públic gestionat per l'empresa municipal d'habitatge. Es tracta, però, d'una cessió temporal que es destinarà al lloguer i a l'emergència social.

D'altra banda, des de juny de 2019, l’Ajuntament ha adquirit (o està en procés d'adquisició) habitatges ja existents. L'Ajuntament disposarà de 40 habitatges mitjançant el dret de tanteig i retracte i una quarantena per part de VIMUSA.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top