Ciutat

ERC aposta per un front ampli a Sabadell a partir del 2023

El partit republicà ha realitzat un acte a la terrassa de l’Hotel Urpí amb la presència de l’exdiputat al Congrés, Joan Tardà

Tardà pren la paraula al costat de Clara Borrell, presentadora de l'acte, i Gabriel Fernàndez, portaveu d'ERC a l'Ajuntament/ VICTÒRIA ROVIRA

ERC té la intenció de liderar un canvi de govern a Sabadell després de les eleccions municipals del 2023, encara que pretén establir les bases del nou executiu “com més aviat millor”. La formació republicana ho ha deixat clar en un acte, amb una quarentena d’assistents, a la terrassa de l’Hotel Urpí aquest migdia amb la presència de l’exdiputat al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, que ha presentat el seu nou llibre En defensa pròpia.

Gabriel Fernàndez, portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, ha acompanyat a Tardà i ha estat el primer a prendre la paraula. Fernàndez ha postulat ERC com a “l’alternativa” al PSC i a la “sociovergència” a partir del 2023 a la ciutat vallesana. El portaveu republicà admet que la proposta de “front ampli” encara és “informal”, però reivindica que cal “tornar a tenir un govern de transformació com el del 2015-2019”. Tanmateix, ha preferit no dir els noms dels partits amb qui pactaria per governar, però Fernàndez s’ha referit a fer un executiu “d’esquerres i progressista” amb suports externs d’altres partits.

Els assistents escolten atentament les paraules de Tardà/ VICTÒRIA ROVIRA

La Crida i Podem apareixerien, per tant, com a possibles socis de govern, i Junts per Sabadell, com a possible aliat extern. Així i tot, el portaveu ha reconegut que el pacte amb Junts serà difícil. “Estic convençut que el votant de Junts no li agrada que el seu partit pacti amb els del 155. Així i tot, no em posaré en problemes interns del partit, ja que volem arribar a acords amb ells”, ha dit. Per acabar, Fernàndez ha reconegut que fan una “aposta arriscada”, però, a la vegada, la més “realista de totes”.

Pel que fa a Joan Tardà, l’exdiputat s’ha centrat a opinar sobre la situació política actual a Catalunya. De fet, aposta per una fórmula molt semblant a la que ERC vol instaurar a Sabadell: un govern ampli format per “tres forces d’esquerres” i una de “centredreta”. Per tant, l’executiu el formarien ERC, la CUP, En Comú Podem i, en última instància, Junts per Catalunya. Tardà considera que un “front ampli” és l’única manera d’aconseguir “tenir més força en el diàleg amb l’Estat”. “ERC ha estat l’única força independentista realista. L’1 d’octubre va ser una victòria de Catalunya, però no la victòria final com diuen alguns”, ha afegit.

Així mateix, en declaracions al D.S., Tardà ha admès que ignora com van les negociacions per fer govern a la Generalitat de Catalunya. Això sí, quant als vetos creuats entre En Comú Podem i Junts davant la possibilitat de ser al “front ampli”, l’exdiputat espera que “deixin enrere els perjudicis i trobin els punts comuns, com ara el republicanisme”. Ell posa l’exemple de Pablo Iglesias: “Iglesias no volia ni en pintura pactar amb el PSOE. Tanmateix, ara formen part del mateix executiu i Podem ha arrossegat al PSOE a polítiques socialdemòcrates”, afirma. Finalment, Tardà ha reivindicat que els indults no l’opció per la qual aposta ERC, sinó que demanen “l’amnistia dels presos polítics, represaliats i exiliats”.

Joan Tardà, a la terrassa de l’Urpí/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top