DSCases

Impregnar-se de l’entorn

Saus Riba Llonch va rehabilitar una casa enmig de la Fageda d’en Jordà
Saus Riba Llonch va rehabilitar una casa enmig de la Fageda d’en Jordà / IÑÍGO BUJEDO

Un dels projectes que suscita més orgull a l’estudi Saus Riba Llonch, fora de Sabadell, és la reforma i ampliació d’una casa unifamiliar aïllada, a Santa Pau, a la Fageda d’en Jordà.

“La finca incloïa una petita construcció en molt mal estat, de quatre parets de pedra i una coberta a dues aigües de teula i havia de transformar-se en habitatge de segona residència que garantís el confort, aïllament i descans dels seus propietaris a l’estiu i caps de setmana”, explica l’estudi sobre el projecte, que incloïa una piscina.

A més, havien de fer la rehabilitació enmig d’un entorn natural com és la Fageda d’en Jordà, respectant el bosc de faigs que acarona la finca. “Està ubicada dins del Parc Natural, on tot està protegit. Havia de tenir poc impacte en l’àmbit paisatgístic, havia d’estar integrada a l’entorn”, assenyalen des de Saus Riba i Llonch.

Per treballar fora de Sabadell, l’estudi explica com ho fa: “Quan sortim, ens agrada conèixer el lloc, visitar-lo, impregnar-nos-en, perquè l’arquitectura lligui amb l’entorn”.

De fet, és el mateix que els arquitectes fan quan treballen a projectes de Sabadell: “Com fem aquí a la ciutat, ens agrada integrar-nos al lloc on treballem”.

Saus Riba Llonch també ha portat projectes d’habitatges a Calella, Montserrat o Sant Gaietà. A més, per exemple, de la nova seu de Víbia a Gavà o una escola de primària a Barcelona.

Comentaris
To Top