Ciutat

VÍDEO: Per què fa 35 anys que hi ha un cotxe enterrat al parc de Catalunya?

Un cotxe enterrat al parc de Catalunya / Arxiu de TV3

Hi ha molts sabadellencs que, des dels anys 80, tenen el seu arbre plantat al parc de Catalunya. I n’hi ha alguns que hi van deixar alguna cosa més. Sorprenentment, un grup de veïns de la ciutat hi va enterrar un cotxe, l’any 1986. Per què?

Fa 35 anys, Sabadell celebrava que l’Ajuntament adquiria 43 hectàrees de terreny que, en comptes d’esdevenir pisos, es convertirien en el parc de Catalunya. Unes 180 entitats, veïns a títol individual i alumnes d’escoles van comprar arbres per plantar-los en el que era un nou oasi verd a la ciutat. “Sabadell ho necessita”, reivindicava un veí, content, en el vídeo que ha rescatat el compte de Twitter @ArxiuTV3CR, del Telenotícies de TV3. Es considerava un repoblament forestal.

Al parc de Catalunya no es permetria l’entrada a cotxes i motos. És per això que, simbòlicament, l’Escola Illa va fer una acció per escenificar-ho i va aprofitar la plantada d’arbres per empènyer un cotxe fins a un dels forats que s’estava fent aquell 3 de març del 1986. I allà s’ha quedat el vehicle.

L’acció d’aquell dia va ser explicada pel Diari de Sabadell. L’article sobre la reivindicació detalla que el cotxe, després de ser sepultat, va rebre pedrades. I, posteriorment, una excavadora municipal el va acabar d’enterrar. “Es volia simbolitzar l’enemistat absoluta entre cotxes i el parc”. El cotxe era un Simca, gris metal·litzat. Fins i tot, s’hi va col·locar una làpida amb la inscripció Arborem conserimus. Vehiculum sepelimus (“conserveu l’arbre, enterreu el vehicle”).

Cotxe enterrat al parc de Catalunya / D.S.

Comentaris
To Top