ESPORTS

Joan Laporta: “Estic preparat per tornar l’alegria al barcelonisme”

Laporta, durant la seva visita al Club Tennis Sabadell / Albert Armengol

L’expresident del FC Barcelona torna a presentar-se a les eleccions del Barça per intentar recuperar-lo de la deriva econòmica i esportiva. L’experiència viscuda al capdavant de l’entitat durant l’etapa més prolífica del Club (2003-2010) espera que sigui determinant per comptar amb el suport majoritari dels socis, cridats a les urnes.

Per què vol tornar a ser president? Perquè estimo el Barça, tinc vocació de servei al club i és un gran repte que el Barça torni a ser sostenible econòmicament i referent en el món del futbol.

Quin Laporta trobarem divuit anys després de la candidatura ‘Primer el Barça’ d’aleshores? Soc el mateix, amb més experiència i més preparat. Tots evolucionem i espero que això em serveixi per tornar l’alegria al barcelonisme.

Com ho farà per revertir la situació econòmica? Aplicant un pla de xoc que tenim molt clar: refinançament del deute, reducció de les despeses, recuperació dels ingressos i generar-ne de nous, recuperació de la liquiditat i revisió del pressupost, que ara com ara encara no tenim el d’enguany aprovat per assemblea de compromissaris. Són les cinc R que tenim clar com s’han d’aplicar.

Com s’imagina el club en l’àmbit social d’aquí a tres anys, coincidint amb el 125è aniversari de l’entitat? Si em deixes somniar una mica, i sempre que les nostres projeccions econòmiques es compleixin, inaugurant el nou Camp Nou amb el protagonisme dels jugadors que han format part del millor Barça de la història, acompanyat dels nous talents barcelonistes, i tenint el nou Palau Blaugrana ja inaugurat.

Amb Messi al Barça? Si guanyo intentaré que continuï la relació Messi-Barça fins que el Leo acabi la seva carrera esportiva. Faré tots els esforços que calgui dins les possibilitats econòmiques del club. S’ha de fer una proposta esportiva molt competitiva perquè es quedi. I sé com fer-ho.

Un altre nom propi d’aquesta campanya ha estat el de Xavi Hernández, home fort de la candidatura de Víctor Font. En el cas que guanyi vostè, té cabuda en el seu organigrama esportiu? El Xavi és un amic i tenim una relació excel·lent. Segur que algun dia serà entrenador del Barça. El Xavi sap que tindrem una comunicació clara i directa i podrem valorar situacions per molt complicades que siguin.

Comparteix l’opinió d’Oleguer Presas sobre el lema ‘Més que un Club’, convertit en una etiqueta de màrqueting? Suposo que l’Ula no ho diu per quan jo era president (riu). Per mi és una declaració de principis i tindré permanentment present el compromís amb la societat, amb la solidaritat i amb el país, Catalunya.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top