Publicitat
Ciutat

Ciutadans exigeix més places de policia i una ordenança de civisme

Un agent de la Policia Municipal de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

La Policia de Districte a Sabadell és insuficient per a Ciutadans. En matèria de seguretat, el grup municipal exigeix canvis més profunds: en la cúpula directiva de la Policia Municipal, un augment de les places d’agents i una ordenança de civisme. “Els veïns, els comerços i els barris tenen sensació d’inseguretat”, ha denuncia el portaveu Adrián Hernández.

El regidor carrega contra el govern: “No tenim ordenança de civisme. La policia no té mecanismes per fer una ciutat més cívica i segura, ni per denunciar excés de soroll o comportaments incívics. Fa més d’un any que ens van dir que s’hi estava treballant”. D’altra banda, Ciutadans demana convocar, com a mínim, 30 places per arribar a les 275 que marca el Pla Director de la Policia fins al 2023.

Sobre la direcció del cos, el portaveumanifesta que la substitució de la cúpula és una petició dels sindicats, ja que “els policies no tenen confiança en els comandaments”. El grup proposa una modificació que estructuri el cos a partir d’un intendent i dos subinspectors, amb una unitat d’acció ràpida. “Hem tingut episodis de robatoris al Passeig i som incapaços de fer una petita modificació a la via pública per evitar encastaments de cotxes”, ha disparat Hernández. “Les mancances són més preocupants que amb el govern anterior”, ha afegit.

Inici del nou model

Després d’un període de formació, aquesta setmana s’ha implementat la Policia de Districte, el model d’organització del govern per destinar de forma fixa agents a diferents zones de la ciutat. “Comencem a tenir el que necessitem. Tenim policies patrullant a cada districte, a prop de la ciutadania, pròxims allà on pot haver-hi conflicte i se’ls pot necessitar, al costat de comerços, centres cívics, escoles…”, ha valorat l’alcaldessa, Marta Farrés.

Publicitat
Comentaris
To Top