Publicitat
Ciutat

Unes 250 persones participen en una marxa de protesta a Sabadell sota el lema 'Sense futur, sense por'

Els manifestants recorren els carrers de la ciutat per exigir la recuperació de "drets i llibertats" per tota la població

La manifestació ha començat a la plaça Espanya i ha acabat a la plaça Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

Prop de 250 persones han participat aquesta tarda en una manifestació de protesta a Sabadell convocada per diversos col·lectius antifeixistes de la ciutat sota el lema Sense futur, sense por. Les reivindicacions han estat molt àmplies, però s'han centrat sobretot a reclamar novament l'alliberament del raper lleidatà Pablo Hasél i la recuperació dels "drets i llibertats" de la ciutadania. També han exigit sous dignes, ciutats més verdes, posar fi al masclisme, als desnonaments i al rescat de bancs, així com acabar amb la violència policial, entre d'altres. Dit això, no hi ha hagut incidents remarcables ni tampoc detencions per parts dels agents policials.

Un home d'un col·lectiu antifeixista despenja una bandera espanyola / VICTÒRIA ROVIRA

La manifestació ha començat a les 18 hores a la Plaça Espanya després que un dels membres dels col·lectius antifeixistes llegís un comunicat conjunt, molt aplaudit pels assistents. "Fa anys que ens retallen els drets. Sabadell diu prou als desnonaments, als acomiadaments, als rescats de bancs, a les violències masclistes, a la privatització dels sectors públics i al capitalisme. Pablo Hasél ha estat la gota que ha fet vessar el got", deia el manifest. Així i tot, abans de començar amb la marxa, els manifestants han tret diverses banderes d'Espanya penjades aquest matí en diversos fanals de la plaça per una entitat constitucionalista, anomenada Els Trabucaires.

A continuació, la marxa ha iniciat el seu recorregut Gran Via avall. De fet, els manifestants, que no han deixat de fer càntics reivindicatius en cap moment, han arribat a l'altura de la comissaria de Policia Nacional. Un cop allà s'han concentrat davant dels agents policials i han llegit un nou manifest, a través del qual han exigit el "fi de la violència policial". Algun dels assistents ha encès bengales de color groc, però en cap moment hi ha hagut confrontació entre manifestants i policia.

Un noi encén una bengala de color groc davant de la comissaria de la Policia Nacional / VICTÒRIA ROVIRA

Uns minuts més tard, la marxa ha prosseguit fins a arribar al carrer de Vilarrubias per després girar a la Via Massagué, pas previ a l'arribada al Passeig de la Plaça Major i a la plaça Sant Roc. Un cop allà, els col·lectius que han convocat la manifestació han donat per acabada la marxa.

Els manifestants creuen la Gran Via / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top