Ciutat

L’AMPA de l’Escola Creu Alta s’oposa a tenir un ‘grup bolet’ a P3 el curs vinent

Protesta de l'Ampa de l'Escola Creu Alta / V. ROVIRA

Desenes de famílies de l’Escola Creu Alta s’han manifestat al carrer per rebutjar la decisió d’Educació de crear una segona línia addicional a P3, el curs vinent. L’AMPA considera que el centre educatiu, que és d’una única línia, no reuneix les condicions d’espai necessàries ni té prou recursos per poder acollir el que es coneix com a grup bolet. Durant 9 anys, l’escola comptaria amb un curs format per dues classes.

La decisió s’ha comunicat aquest dilluns a les famílies, que aquest dijous han tallat l’Eix Macià i el carrer Pi i Margall per mostrar-s’hi en contra. Demà es reuniran, juntament amb la direcció del centre, amb Educació per abordar la qüestió. El departament ha establert que la ràtio de P3, el curs vinent, serà de 23 alumnes per classe. Amb el grup bolet, hi hauria 23 alumnes més dels previstos a l’escola fins a l’any 2030.

Grup bolet

Famílies de l’Escola Creu Alta tallant els carrers entorn del centre per protestar / V. ROVIRA

La presidenta de l’AMPA, Montse Monedero, denuncia que el centre ja té un espai molt limitat per acollir una sola línia de les etapes d’infantil i primària . “Els alumnes d’infantil ja mengen a les aules perquè el menjador no té suficient capacitat, tot i fer tres torns de dinar. Quan aquests infants arribin a 1r de primària, ens trobarem que no caben al menjador”, ha denunciat. Un altre dels temors és que la línia addicional per al nou curs de P3 no vagi acompanyada  de recursos digitals i les famílies acabin destinant-hi els seus diners.

La Covid, considera Monedero, encara farà més difícil que convisqui un grup més a l’escola. La presidenta de l’AMPA afegeix que, amb la reducció d’espai per alumne, creixeran les dificultats perquè l’equip educatiu del centre desenvolupi el seu projecte educatiu.

Un altre dels punts que preocupa l’AMPA és que es generin problemes en el futur: “Quan apareix un bolet es dona una alta possibilitat que el nombre de germans que volen accedir al centre continuï pujant”.

L’AMPA considera que no hi ha prou espai per acollir una classe més al centre / V. ROVIRA

Comentaris
To Top