Ciutat

Salut estudia fer una vacunació massiva a la Pista d’Atletisme

La Pista Coberta d’Atletisme podria ser el principal centre de vacunació massiu de Sabadell i, fins i tot, d’alguns municipis del seu voltant les pròximes setmanes. L’Ajuntament, el CatSalut i el Taulí estan valorant aquesta possibilitat, tal com confirmen fonts de totes les parts, que remarquen que la decisió no està presa.

Les diferents administracions estan estudiant aquests dies quina és la millor opció per tal d’augmentar el ritme de vacunació, que actualment només cobreix el 3,05% de la població sabadellenca, el 3,16% en el conjunt del Vallès Occidental i el 3,28% a tot Catalunya.

L’hospital de campanya, a la Pista, aquest dimecres / LLUÍS FRANCO

Fonts del Govern municipal apunten que la Pista d’Atletisme “és l’espai més adient per fer vacunació massiva perquè està totalment equipada”, ja que compta amb totes les instal·lacions sanitàries necessàries per acollir fins a 240 pacients ingressats, que de convertir-se en espai de vacunació s’hauria d’adaptar. Les mateixes veus afegeixen que l‘Ajuntament “col·laborarà en tot el que calgui”, però de moment el CatSalut no els ha demanat personal, per exemple. Uns professionals que podrien traslladar-se des d’alguns CAPs de la ciutat tal com s’han anat organitzant durant la pandèmia.

Hospital sense pacients

El 10 d’abril del 2020, l’hospital de campanya va quedar a punt per entrar en funcionament, tot i que mai s’ha arribat a fer servir i a hores d’ara no es preveu fer-ho donada la bona evolució de la pandèmia. La transformació de la Pista d’Atletisme en hospital temporal va començar el dissabte 29 de març a contrarellotge, per tenir-lo a punt en una setmana, ja que els hospitals estaven saturats; el Taulí, amb 492 persones ingressades per la Covid-19. El 3 d’abril el centre sanitari sabadellenc va arribar al pic de la primera onada, amb 570 hospitalitzats, mentre que a partir d’aleshores va començar a baixar el nombre d’ingressats i el 10 d’abril ja eren 380 persones, de manera que es va descartar utilitzar l’equipament temporal.

En la posada en marxa de l’hospital de campanya hi van participar l’Ajuntament de Sabadell, el Departament de Salut, el Taulí, el SEM, els Bombers, l’Exèrcit i la delegació sabadellenca de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques així com el Gremi d’Instal·ladors.

Conveni prorrogat

La pista és propietat de l’Ajuntament de Sabadell, que per mitjà d’un conveni l’ha cedit al CatSalut fins al 30 de juny. El tipus d’hospital de campanya –sigui amb tendes de plàstic de tipus militar o amb pantalles de separació– va causar una picabaralla política entre el govern d’Espanya i la Generalitat. Fins i tot s’hi va pronunciar el cap de l’Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villaroya, i un advocat a títol particular va presentar una denúncia per homicidi contra Salut pel retard en l’obertura.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top