Ciutat

El Govern de Sabadell contracta com a assessora Marisol Martínez, exregidora del govern anterior

Passa de ser regidora en els governs de Juli Fernàndez (ERC) i Maties Serracant (Crida), entre 2015 i 2019, a tenir un càrrec eventual en l’executiu actual

L'extinenta d'alcaldessa i exregidora, Marisol Martínez

Un rostre conegut torna a l’Ajuntament. Segons ha pogut saber el D.S., el Govern de Sabadell ha contractat Marisol Martínez, extinenta d’alcalde de l’executiu quadripartit, com a assessora de l’Ajuntament. Martínez protagonitza un gir polític de 180 graus: passa de ser regidora en els governs de Juli Fernàndez (ERC) i Maties Serracant (Crida), entre 2015 i 2019, a tenir un càrrec eventual en l’executiu actual, liderat per Marta Farrés i que integra el PSC i Podem.

Fonts municipals han confirmat a aquest diari que l’assessoria de Marisol se centrarà en l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, de la tinenta d’alcaldessa i regidora Marta Morell. Dins del Govern municipal hi haurà, doncs, una assessora de Podem i quatre del PSC, una situació que mai s’havia assolit després de l’intent de Morell de contractar la seva parella sentimental, Juanjo Cáceres, a l’Ajuntament.

La incorporació de Martínez no és un fet menor, més si es té en compte la disgregació de l’esquerra alternativa a Sabadell. Es va presentar a les eleccions del 2019 com a 100% Sabadell, una de les quatre candidatures –juntament amb Podem, Sabadell en Comú i Ara Sabadell– que comptaven amb perfils vinculats a l’antiga ICV-EUiA o bé amb els de Pablo Iglesias i Ada Colau. L’extinenta d’alcalde s’incorporarà en el càrrec a finals de març i s’encarregarà d’elaborar el nou Reglament de Participació i el programa de Democràcia Deliberativa i Intervenció Comunitària, tasques que haurà de realitzar abans d’acabar el mandat.

“És una persona amb un alt grau d’experiència que pot ajudar molt el govern”, assegura Marta Morell al Diari. Martínez percebrà el mateix salari que la resta dels assessors municipals: aquest tipus de càrrecs eventuals perceben 48.622 euros bruts anuals, és a dir, 3.473 euros mensuals (en catorze pagues).

Més d’una dècada en política

Martínez (1963) torna a l’escena política després de perdre la seva acta de regidora al consistori sabadellenc en les eleccions municipals del 2019. Es va presentar sota la candidatura independent 100% Sabadell, que no va assolir el 5% mínim necessari per aconseguir representació. Martínez compta amb una important trajectòria a la política local: va fer els primers passos amb ICV-EUiA. Després, des del 2011 va liderar EUiA en solitari.

Als comicis del 2015, es va presentar amb la marca Guanyem, a través de la qual va obtenir dos regidors. Després, Martínez es va integrar a l’executiu quadripartit (2015-2019). Va cogovernar la ciutat amb Unitat pel Canvi, ERC i la Crida sota el càrrec de tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, de Comerç, Consum i Turisme i Eines Comunicatives.

Comentaris
To Top