ESPORTS

La quarta consecutiva al Nou Castàlia?

Els jugadors del Sabadell s'abracen per celebrar el gol que va significar la victòria la temporada passada / LLUÍS FRANCO

Canvi de tendència. Els tres primers antecedents, en la dècada dels quaranta a Primera Divisió, van ser un tot un presagi. El Sabadell va encaixar 16 gols en tres visites al vell Castàlia: 4-0, 8-0 i 4-0. Una estadística negativa que tindria continuïtat i convertiria el feu castellonenc en un malson per als arlequinats. Una dada esfereïdora: militant a Segona Divisió A, el Sabadell només va poder esgarrapar un empat en les 10 primeres visites. Va ser un 0-0 a la temporada 78/79 gràcies a una sensacional actuació del mític porter Joan Capó.

Entre les derrotes també es comptabilitza un 4-0 jugant amb jugadors de l’amateur i juvenils a causa d’una vaga dels professionals. La malastrugança es va trencar, per fi , la temporada 85/86, curiosament en la que seria l’última visita al vell estadi perquè l’any 1987 es va inaugurar el Nou Castàlia. Això sí, amb un triomf contundent i inapel·lable: 0-3. Els gols de Zunzunegui, Merayo i Villa ho van fer possible i seria el senyal d’una gran temporada que va acabar amb l’ascens del Sabadell a Primera Divisió.

Les següents visites ja van ser en el nou escenari i no millorarien els pobres registres arlequinats, almenys d’entrada. Va reeixir el malefici amb tres derrotes, l’última a Segona A amb un dolorós 4-0 (92/93) en un partit en el qual el defensa Juan Carlos Añón va acabar fent de porter per l’expulsió de N’Kono i va encaixar dos gols.

Quan es van trobar a Segona B van continuar les desfetes –alguna d’espectacular, com un 6-2–, fins que a la temporada 99/2000 es va començar a invertir la tendència amb un 1-2 (gols de Raúl Otxoa), al qual seguiria l’històric 1-4 que obria la següent temporada (VinuesaDiego Torres, Egoitz i Sala de penal). De maleït a escenari propici si agafem els últims tres antecedents.

Al 0-2 de la 10/11 que va classificar el Sabadell per al play-off –amb un golàs de Juvenal, per cert– cal afegir els 0-1 de la 18/19 (Adri Cuevas) i de la passada temporada (Aleix Coch). Arribarà avui la quarta victòria consecutiva?

CALENDARI: Difícil a casa i més assequible de visitant

Es posa en marxa l’últim terç del campionat. Al davant, 14 jornades i 42 punts. Quants en seran necessaris per assolir la permanència? Caldrà arribar a la xifra màgica dels 50? En el cas del Sabadell, una de les claus serà millorar el seu pobre rendiment com a local. Tot un repte perquè encara han de passar 5 equips amb opcions d’ascens directe o play-off, com Sporting, Girona, Mallorca, Rayo i Ponferradina. En canvi, el calendari a fora pot semblar més assequible: Castelló, Lugo, Leganés, Fuenlabrada, Oviedo, Alcorcón i Mirandés. Feu càbales!

Comentaris
To Top