Ciutat

Un terç més d’atencions dels serveis socials a Sabadell per la Covid

67.271 intervencions durant el 2020. L’any de la pandèmia ha disparat un 37% les ajudes dels serveis socials a la ciutat, que es van fer especialment visibles els mesos de maig (7.580 actuacions), amb un increment interanual del 81% i, juny (7.085), en què les ajudes van escalar un 88% respecte al mateix mes del 2019. L’impacte social de la pandèmia, però, ja es va evidenciar des del mes de març, amb la declaració de l’estat d’alarma. Aleshores, l’acció dels serveis socials ja creixia un 36% respecte al març del 2019.

Els ajuts a les necessitats bàsiques –l’alimentació– han estat els més nombrosos. Però també els ajuts per fer front a les despeses d’habitatge. Segons les últimes dades disponibles, el Rebost Solidari atén 2.400 famílies. Durant l’estiu del 2020, es van arribar a atendre 2.600 usuaris, un llindar que no s’ha tornat a superar. Les dades ja mostren certa estabilització durant els últims mesos del 2020, i les intervencions ronden al voltant dels 5.300 ajuts mensuals. I no s’espera un nou boom.

Encara és d’hora, però, per perfilar les cares de la crisi. Així ho explica el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, que assegura que hi ha hagut “un impacte molt clar de l’estat d’alarma”, però que “cal esperar” a veure l’impacte de la fi dels ERTOs. Tot i això, el regidor alerta que els efectes de la crisi sanitària s’allargaran més enllà de la pandèmia. “Hem actuat des de l’emergència, ara cal que l’impacte sigui el menor possible”, diu.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top