ESPORTS

El sabadellenc Raúl Rota és el gran protagonista de la doble cita de la Unió Ciclista

El sabadellenc Raúl Rota amb el trofeu del Joan Escolà que el seu pare també va guanyar fa 32 anys
El sabadellenc Raúl Rota amb el trofeu del Joan Escolà que el seu pare també va guanyar fa 32 anys / LL. FRANCO

L’any 1989 el Ramón Rota, a les files del Club Ciclista Tarragona, va guanyar el trofeu Joan Escolà i ara, 32 anys després, ha vist com el seu fill Raúl feia el mateix. Aquest sabadellenc de 21 anys que viu al barri de Ca n’Oriac es va convertir en el gran protagonista de la doble cita de la Unió Ciclista Sabadell. De fet, va aconseguir la seva primera victòria en una cursa sub-23 a les files de l’equip Lizarte de Pamplona. “Fer-ho a casa, davant de la meva família, ha estat molt especial”, explicava eufòric la jove promesa al Diari de Sabadell.

El ciclisme ve de família. El Raúl Rota va créixer entre bicicletes i el seu germà petit, l’Óscar, de 19 anys, també corre en l’equip Globalia Artes Gráficas de Salamanca. “Amb 4 o 5 anys feia curses de BTT, però després vaig practicar futbol sala a l’Escola Pia i també natació i waterpolo al Club Natació Sabadell“, recorda. De totes maneres, estava destinat al ciclisme i l’Escola Can Anglada de Terrassa es va convertir en el seu aprenentatge fins a categoria cadet. Després va passar a l’equip Huesca La Magia júnior i des de fa quatre anys milita en el Lizarte de Pamplona.

El Joan Escolà estava marcat amb vermell al seu calendari. “Em feia molta il·lusió córrer a la meva ciutat i guanyar. La veritat és que ho vam comentar amb els meus companys d’equip i em van ajudar durant la cursa per arribar amb possibilitats a l’arribada. Tot ha sortit molt bé i he pogut guanyar a l’esprint, una de les meves qualitats perquè em considero un corredor ràpid”. A més, va ser el primer sub-23 i va conquerir el títol del Campionat de Sabadell.

El pòdium de la 91a edició del Campionat de Sabadell / Lluís Franco

Amb molt marge de millora, el Raúl somia amb un futur en el ciclisme professional. “Per què no? Tinc el referent d’un altre sabadellenc com el David de la Cruz, i jo ho vull intentar. Sé que encara em queda molta feina per fer i he de millorar en molts aspectes”, diu el Raúl. Potser algun dia el podrem veure en un Tour, Giro o La Vuelta. De moment, li toca assaborir aquest triomf en la 50a edició del Trofeu Joan Escolà que va reunir 200 corredors en una cita atípica per les mesures de seguretat i l’absència de públic en la zona d’arribada. Van completar el podi amb Raúl Rota, Tobias Ferri (La Tova Asesoria Almudeva) i David Domínguez (Gsport Team).

El 91 Campionat de Sabadell també va ser molt intens. Es van intentar diverses escapades durant el recorregut de 121 quilòmetres, però finalment tot es va decidir també a l’esprint, amb victòria de Francesc Bennasar (Caja Rural) seguit de Jordi Slootjer (Team Smartdray) i Alejandro Gómiez (Netllar-Ale). Per equips va guanyar l’Aix-en-Provence francès. El president de la Unió, Miquel Borrás, acompanyat del president de la Federació Catalana, Joaquim Vilaplana, i la regidora d’Esports, Laura Reyes, van lliurar els trofeus d’aquesta edició marcada per les restriccions de la pandèmia. De totes maneres l’organització va funcionar de manera impecable: mascaretes, presa de temperatura, armilles grogues pels col·laboradors, gestió del pòdium sense gent, tanques a 100 metres de l’arribada… Una feinada que va rebre la felicitació dels clubs i participants. Ara l’entitat que presideix Miquel Borràs ja se centra en els actes del Centenari, l’any 2022.

Comentaris
To Top