Ciutat

La plaça de Lisboa, enllestida amb un any i mig de retard

La nova plaça de Lisboa, a Can Llong, quedarà oberta al públic de forma imminent, en els propers dies, tal com ha anunciat aquesta tarda l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en una visita a l’espai. Les obres de remodelació de la plaça les va iniciar l’anterior govern i, en part a causa de la pandèmia, acaben ara amb gairebé un any i mig de retard. Actualment només falta la signatura de l’interventor municipal perquè es puguin retirar les tanques perimetrals que l’envolten. El cost ha estat d’1,2 milions d’euros.

Espai d’estada i de vegetació a la nova plaça de Lisboa / VICTÒRIA ROVIRA

El Govern ha donat així per inaugurada la reforma de la plaça de Lisboa, que vol ser un nexe d’unió agradable entre Can Llong i Castellarnau, amb una part a banda i banda de la ronda d’Europa en plataforma única i sobre les vies del tren de l’R4 de Rodalies. El nou espai compta amb bancs que conformen zones d’estada i amb illes envoltades de grava, gespa i  vegetació arbustiva al seu interior que encara ha de créixer.

La plaça s’ha dissenyat de tal manera que la grava està pensada per recollir l’aigua pluvial, aquesta s’infiltri a la terra i, en el cas que en sobrés, s’han previst diversos embornals per canalitzar-la. També hi ha dues zones d’estada, una a cada costat, sobre la llosa que cobreix les vies de tren. Això permetrà que les entitats hi puguin fer actes quan les restriccions per la pandèmia ho permetin.

Espai emblemàtic

Marta Farrés ha definit la plaça de Lisboa com un “espai emblemàtic” que assegura també ho serà en el futur quan es construeixi la nova estació de Rodalies de Can Llong, que es preveu que se situï allà mateix i està previst que el Pla director de Rodalies en contempli fer l’estudi de viabilitat.

La reformada plaça de Lisboa, a Can Llong / VICTÒRIA ROVIRA

Acompanyada dels tinents d’alcaldessa Marta Morell, Montse González i Jesús Rodríguez, Farrés ha reivindicat que “no parem malgrat la pandèmia” en un barri d’on va destacar projectes com el CAP o l’escola Virolet, que si bé han començat recentment les obres, també els va impulsar el quadripartit.

L’estació de Can Llong s’inclourà en el proper Pla de Rodalies

Comentaris
To Top