Ciutat

La plaça de Lisboa estarà enllestida a principis d’any

Les obres de transformació de la plaça de Lisboa encaren la recta final. L’Ajuntament de Sabadell preveu que l’obra civil acabi aquest mes de desembre, però encara hi faltaran els treballs de jardineria que es podrien allargar tot el mes de gener. El consistori compta amb inaugurar-la a principis dany.

D’aquesta manera es posarà fi a unes obres iniciades pel govern anterior que previsiblement acabaran amb un any de retard pel que fa a l’obra en si i cinc mesos més tard del previst en el cas de la jardineria. La licitació es va fer el 22 de novembre del 2018 i l’adjudicació el 3 d’abril del 2019, amb un termini d’execució de l’obra civil de set mesos i de setze per la jardineria a partir de la signatura del contracte, previsions alterades per la pandèmia del coronavirus.

Les obres de la plaça de Lisboa s’allargaran pels treballs de jardineria / VICTÒRIA ROVIRA

Amb aquesta remodelació, la plaça unirà els barris de Can Llong i Castellarnau amb una plataforma única que creuarà la ronda d’Europa. El nou espai vol ser un petit bosc amb dunes de vegetació, jardí  i petits àmbits de recollida d’aigua. També hi haurà dues zones d’estada, una a cada costat, sobre la llosa que cobreix les vies de tren.

El nou espai recrearà els camins existents que ja fan servir els vianants i comptarà amb una àrea central pensada per poder-hi fer activitats veïnals. L’Ajuntament destaca que una de les mesures de sostenibilitat que s’aplica en aquesta obra és la infiltració de l’aigua de la pluja en el sòl.

Obres a la plaça de Lisboa, aquest divendres / VICTÒRIA ROVIRA

La nova plaça s’està enllestint amb un pressupost d’1,3 milions d’euros. L’adjudicació de l’obra civil s’ha fet a Artífex Infraestructuras SL per un import de 870.654,29 euros, mentre que de la vegetació se’n fa càrrec Ambientalia World, SL, per 386.993,27 euros. En total el cost de l’actuació serà d’1.257.647,56 euros, quantitat menor de la que s’havia previst inicialment en licitar l’obra (1.599.588,87 euros). El contracte de jardineria inclou un any de manteniment.

Comentaris
To Top