Ciutat

Torna el comerç no essencial, dos mesos després

Mercadillo mercat ambulant zona hermètica / VR.
Imatge d'arxiu del mercat ambulant zona hermètica / VICTÒRIA ROVIRA

Tornen els dissabtes comercials. Aquest cap de setmana, el comerç no essencial podrà tornar a obrir amb normalitat. Després de més de dos mesos tancats –des del 7 de gener, coincidint amb l’inici de rebaixes i les devolucions de Nadal–, els botiguers podran celebrar un dissabte comercial amb certa normalitat. També els venedors ambulants podran muntar avui les seves parades als Merinals, al carrer de la Palma i a la Zona Hermètica, al carrer de Bernat Metge, demà diumenge.

Una notícia que el sector rep amb optimisme: “És una molt bona notícia per als venedors, ara que coincideix amb la nova temporada de primavera”, destaca Núria Castillo, presidenta de l’Associació de Marxants de Sabadell. Pel que fa a les restriccions, s’amplia a 800 metres quadrats la superfície de venda en els grans establiments, malgrat que s’haurà de respectar el 30% de l’aforament en els locals comercials.

Les grans superfícies comercials que superin els 800 metres quadrats també podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%.

Dissabtes, el 18% de les vendes

El tancament de dissabtes ha afectat directament les vendes i, per tant, també els ingressos. L’Observatori dels Centres Urbans de Catalunya determina que el 18% de les compres tenen lloc els dissabtes. Els establiments de la Rambla acumulen els dissabtes el 22% de les vendes, segons dades del 2019. Ara, però, “els ingressos no s’han redistribuït entre setmana”, sostenen les diferents associacions de comerciants de Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top