Ciutat

Mor als 81 anys l’economista sabadellenc i expresident de Càritas Esteve Renom

Renom va ser president de Càritas durant sis anys / CEDIDA

El sabadellenc Esteve Renom va morir el dimarts passat a l’edat de 81 anys. Economista de professió, sempre va estar lligat a la ciutat de Sabadell, col·laborant de forma altruista amb diverses entitats, com Càritas, la Fundació Bosch i Cardellach (FBiC) o l’Acadèmia Catòlica.

L’àmbit social, i especialment la vida dels més desvalguts, sempre va ser una de les seves preocupacions. President de Càritas durant sis anys, va ser cabdal en la transformació de l’entitat sense ànim de lucre: “Mai podré estar a l’altura de l’Esteve. Era una persona que transmetia pau, serenor i que tothom trobarà a faltar. Va saber empatitzar a tots els nivells, amb els voluntaris, la diocesana… Amb un cor molt gran i una preparació extraordinària”, explica Rosa Roig, predecessora del desaparegut Renom a la presidència de Càritas. Una opinió compartida per Joan Saborido, membre de la junta, que assegura que “estava molt compromès amb Càritas i amb Sabadell”.

A l’Acadèmia Catòlica, com a la Fundació Bosch i Cardellach, entre altres entitats, també va deixar un llegat inesborrable, tal com recorda Josep Milà, de la FBiC:  “A la Bosch i Cardellach es veia l’Esteve en l’essència més humana. Era un gran defensor de l’ascensor social, amb el document Sabadell a debat, on mostrava la preocupació pels nouvinguts a la ciutat, per la seva educació, perquè el dia de demà poguessin crear una família”, resumeix.

Gran col·leccionista

Esteve Renom era un gran col·leccionista, que des dels 13-14 anys va anar recollint documents, llibres, pergamins i quadres, tots ells amb Sabadell com a denominador comú. Un cop casat amb la seva esposa, Montserrat Llonch, va incorporar l’arxiu del Dr. Josep Maria Llonch i Gambús, de gran valor per a la ciutat, amb peces històriques de fa diversos segles.

Comentaris
To Top