ESPORTS

Mor Miguel López Abril, entrenador amb forta vinculació amb el bàsquet de Sabadell

Miguel López Abril tenia 66 anys / CEDIDA

L’ex jugador i entrenador de bàsquet, Miguel López Abril, ha mort a l’edat de 66 anys després de lluitar contra una llarga malaltia. Nascut a L’Hospitalet, Miguelito, com se’l coneixia en l’àmbit esportiu, va tenir una forta vinculació amb el bàsquet de Sabadell. Va participar des de la banqueta en quatre anys d’altíssim nivell a la nostra ciutat, primer com a tècnic del Club Natació/Caixa Sabadell.

De fet, el va dirigir durant dues temporades (86/87 i 87/88) i va aconseguir l’històric títol d’Espanya de Segona Categoria a Cadis, però la retirada del patrocinador Caixa Sabadell va impedir competir a Primera Categoria i la situació va desembocar en la desaparició de l’entitat. Una dècada després, López Abril va tornar a Sabadell per fer-se càrrec de la direcció de la Unió Bàsquet Sabadell, un club sorgit de l’acord conjunt de diferents entitats amb Jordi Roma com a impulsor. De nou es van aconseguir els objectius esportius i es van viure dues temporades excel·lents (2007/2009), però el desenllaç seria el mateix: la falta de diners tombaria el projecte.

A més dels seus coneixements -López Abril va tenir una gran trajectòria en les categories formatives del FC Barcelona-, també cal destacar el seu tarannà obert i alegre. A les banquetes vivia els partits amb gran intensitat i li agradava treballar amb gent jove. Ens deixa un mestre de les banquetes. D’altra banda, el bàsquet català també està de dol per la mort d’Enric Piquet, ex president de la Federació Catalana i president d’Honor, un home molt estimat en el món de la cistella.

Comentaris
To Top